Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Vedení radnice poděkovalo pedagogům za jejich práci a předalo ocenění

Za úspěšnou přímou pedagogickou činnost a jako veřejné ocenění profesionálních a lidských kvalit udělilo město Otrokovice v letošním roce ocenění celkem sedmi pedagogům, k tomu také jednomu pracovníkovi volnočasových aktivit.
ocenění pedagogů
 

 
 

Slavnostním programem uspořádaným na počest pedagogů město každoročně slaví Den učitelů. Slavnostní podvečer se řídil taktovkou moderátora Davida Vackeho. Na všechny přítomné čekal kulturní program v podobě hudebních a tanečních vystoupení v podání Základní umělecké školy Otrokovice.

„Každým rokem se těšíme na společné setkání, které podtrhuje význam pedagogické práce a vyjadřuje naše poděkování a úctu k lidem, kteří se rozhodli věnovat svůj život vzdělávání mladé generace. Pracovat ve školství není snadné, přesto je to práce krásná a tvořivá. Kromě předávání vědomostí ukazují pedagogové mladým lidem cestu, kterou se mohou ubírat, a směrují je do jejich budoucích profesí.  Na žáky a studenty je kladena celá řada požadavků, na které musí i učitelé pružně reagovat a ukazovat dětem souvislosti, učit je logicky myslet a spolupracovat. V neposlední řadě je musí učit i více sociálně soucítit. Jen vzdělaný žák bude v dospělosti schopen respektu a dodržování nejen lidských práv, ale také obyčejné lidské sounáležitosti. Těší mě, že úroveň škol a školských zařízení v Otrokovicích je vysoká a mohla by jít příkladem ostatním městům. Podíl na této skutečnosti má každý, kdo svou práci dělá s nadšením a touhou zažehnout jiskřičku poznání. Jsem přesvědčena, že v řadách našich pedagogických pracovníků není takových málo,“ vyzdvihla důležitost pedagogů a poděkovala za jejich práci starostka města Otrokovice Hana Večerková, která společně s místostarostou Ondřejem Wilczynskym a dalšími radními předali učitelům ocenění.

Ta byla udělena ve dvou kategoriích:

·        Ocenění pedagogických pracovníků je určeno pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení se sídlem na území města, které poskytují předškolní, základní, střední, základní umělecké nebo zájmové vzdělávání a jejichž zřizovatelem je město, případně Zlínský kraj.

·        Ocenění pracovníků volnočasových aktivit dětí a mládeže je městem udělováno za úspěšnou přímou volnočasovou práci s dětmi a mládeží do 18 let na území města, jako veřejné ocenění profesionálních a lidských kvalit daného oceněného pracovníka, který se této práci věnuje dlouhodobě, mimo své hlavní zaměstnání, případně mimo svou podnikatelskou nebo jinou samostatně výdělečnou činnost.


Kategorie pedagogických pracovníků:

 

Mgr. Jaromír Vaněk

·        Gymnázium Otrokovice

·        Pedagog věnující se mimoškolní činnosti a motivaci žáků v oblasti sportu.

 

Mgr. Pavlína Šindelářová 

·        ZŠ Trávníky Otrokovice

·        Pedagožka s mnoha zájmy a aktivitami (organizátorka zájezdů, lyžařská instruktorka, zdravotnice), školní metodik prevence.

 

Mgr. Jolana Dašková 

·        MŠ Otrokovice

·        Pracuje s dětmi s narušenou komunikační schopností. Své zkušenosti předává studentům zdravotnických a vysokých škol. Zajímá se o nejnovější metody výuky.

 

 

Mgr. Blanka Michnová 

·        ZŠ TGM Otrokovice

·        Pedagožka zajímající se o využití nejnovější technologií ve výuce. V této oblasti pomáhá i kolegům a působí jako koordinátor informačních technologií.

 

Mgr. Marek Kryška 

·        ZŠ Mánesova Otrokovice

·        Pedagog působící jako metodik prevence rizikového chování, mentor a člen Týmu pro pedagogickou cestu, koordinátor projektu Dějepis+.

 

Oldřiška Benešová 

·        SPŠ Otrokovice

·        Působí na úseku Výchovy mimo vyučování a vede kroužek vaření pro ubytované žáky. Dříve jako učitel odborného výcviku. S žáky se podílela na přípravě mnoha společenských akcí.

 

Marie Raková 

·        ZUŠ Otrokovice

·        Vyučuje výtvarný obor, zúčastňuje se regionálních výstav učitelů. Řadu žáků úspěšně připravila na talentové zkoušky na střední i vysoké školy. Kategorie pracovníků volnočasových aktivit dětí a mládeže:

 

Kategorie pracovníků volnočasových aktivit dětí a mládeže

 

Miroslava Rácová 

·        DDM Otrokovice

·        Od r. 2014 trénuje v Centru volného času Kondiční gymnastiku a Minigymnastiku, o které je velký zájem. V době covidu natáčela instruktážní videa.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 29.3.2023 / 29.3.2023

Líbí se?

 46% |  54%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2528


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém