Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Nové kamery budou monitorovat autobusové nádraží a přístaviště

město Otrokovice
Větší dohled nad prostorem autobusového nádraží i monitorování přístaviště zajistí dvě nové kamery, které budou napojeny na městský kamerový dohlížecí systém. Budou tak další posilou v práci městských strážníků.
 

 
 

Rozšíření kamerového systému iniciovalo vedení města. Instalace obou  kamer vyjde na 700 tisíc korun.  „V loňském roce došlo k dokončení revitalizace autobusového nádraží na Baťově, které nyní plní všechny funkce moderního dopravního terminálu a současně je velmi exponovaným místem. Na lokalitu dosud dohlížela jedna kamera, která ale nemohla monitorovat celou plochu. Proto jsme se rozhodli rozšířit zorné pole strážníka obsluhujícího kamerový systém a do prostoru umístit další bod, který uvidí na monitoru,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková s tím, že kromě zvýšení bezpečnosti osob tak bude lépe chráněn i jejich majetek.

Druhá kamera pohlídá dění v přístavišti. Rekonstrukcí celého prostranství, včetně nových místo pro odpočinek na cyklistických toulkách krajinou, dostalo otrokovické přístaviště zcela jiný ráz a je častým bodem pro zastavení turistů. „Přístaviště se stalo oblíbenou destinací pro obyvatele i návštěvníky města. Ti ale kromě zpevněných ploch často využívají lesopark k piknikům a jiným setkáním. Často jsou hluční, zanechají zde nepořádek nebo dokonce rozdělají oheň, což je z pohledu materiálu v okolí velmi rizikové.  Proto je nutné mít nad lokalitou trvalý dohled, který umožní rychle reagovat na vzniklé nežádoucí situace,“ vysvětlila starostka Hana Večerková.

Radnice rozšiřovala městský kamerový dohlížecí systém již loni, kdy přibyla kamera v areálu Rekreační oblasti Štěrkoviště a ve Freetime zóně Trávníky. V obou případech se kamery osvědčily. „Nové kamery odlehčí strážníkům v terénu. Lokality budou pod trvalým dohledem dozorčího na služebně, proto strážníci nebudou muset do těchto míst zajíždět tak často a místo toho se budou intenzivněji věnovat místům, kde je to třeba, jako jsou například parky, náměstí či nádraží,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

 

 

 

Další informace:                                              

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 7.6.2023 / 7.6.2023

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2692


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém