Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Žáci otrokovických základních škol si užijí den volna

Ředitelky všech tří otrokovických základních škol zřizovaných městem vyhlásily na 2. května ředitelské volno. Důvodem je účast všech pedagogů na celodenním školení, které je realizováno pod záštitou projektu MAP II. ORP Otrokovice.
logolink EU
 

 
 
„Rodičů se budeme dotazovat, zda budou mít na tento den zajištěno hlídání svých děti. Abychom jim nezpůsobili komplikace, v případě zájmu jsme připraveni otevřít školní družiny,“ řekla za všechny tři ředitelky Marta Zakopalová ze ZŠ T. G. Masaryka.

Všichni pedagogové se v tento den zúčastní školení na téma „třídní klima“, které je součástí projektu Místní akční plán II. ORP Otrokovice, který realizuje odbor školství a kultury Městského úřadu Otrokovice. „Je pro nás důležité, aby se žáci cítili ve školách bezpečně, zvládli skupinovou výuku, zažili ve škole úspěch, ať už ze strany kolektivu žáků – třídy, učitelského sboru, a to vše souvisí se školním a třídním klimatem. Zkrátka bezpečí a přátelské klima ve školách ovlivňuje úspěšnost našich žáků,“ přiblížila důvod školení Barbora Šopíková, vedoucí odboru.

Vyhlášení ředitelského volna upravuje § 24 školského zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání. Zákon říká, že v období školního vyučování může ředitel školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše 5 volných dnů ve školním roce.

„Za dobu, kdy působím jako ředitelka ZŠ T. G. Masaryka, jsem doposud vyhlásila celkem tři dny ředitelského volna. Důvody vyhlášení byly vždy organizačního charakteru vyvolané opravami ve škole“ uvedla závěrem Marta Zakopalová.

Stejné školení (respektive den volna pro žáky ZŠ), čeká také ještě pedagogy ze ZŠ Tlumačov, ZŠ Halenkovice a obou základních napajedelských škol. 
 
Zveřejnil: Ing. Jitka Kuzmínová
Vytvořeno / změněno: 8.4.2019 / 8.4.2019

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Květen 2019 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
17. týden293012345
18. týden6789101112
19. týden13141516171819
20. týden20212223242526
21. týden272829303112
22. týden3456789

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 672


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém