Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Žáci se v kamionu učí novým technologiím

Kamion s nápisem “Vezeme praxi do škol” mohou v těchto dnech vidět lidé u otrokovických základních škol. Žáci zde zažívají nevšední výuku a rozvíjí své technické dovednosti. Mobilní učebna v kamionu obsahuje vybavení pro výuku pneumatiky, hydrauliky a elektroniky.
truck
 

 
 

VISC TECHNOLOGY TRUCK není jen kamion. Jde o vzdělávací pracoviště, které ve svých útrobách skrývá plně vybavenou učebnu. Žáci získávají nové znalosti svým vlastním zkoumáním a osvojují si také nové dovednosti a kompetence. „V kamionu je umístěno šest 3D tiskáren. Při práci s nimi si žáci sami udělají návrh v programu tinkercad a pak si jej vytisknou. S pneumatikou a elektropneumatikou se učí sestavovat pneumatické obvody od jednodušších až po složitější. Pochopí základní princip pneumatiky, a jak pro nás stlačený vzduch pracuje. U grafického programování robotků se mohou seznámit s jednoduchou verzí programování. Rovnou si také ověří, zda robotek pracuje tak, jak si ho naprogramovali,“ přiblížil lektor z VISC Technology Trucku Pavel Bařina.

Výuka v kamionu je přizpůsobena věku dětí. V otrokovických školách jde o žáky sedmých až devátých tříd, kteří stojí před volbu dalšího vzdělávání, nebo o něm přemýšlí. „Ukázka moderních technologií je může zaujmout a ukázat směr, kterým by se mohli vydat. Navíc mobilní učebna ukazuje žákům poznatky z praxe a dává tak konkrétní pohled na danou věc. Lektoři žákům pomáhají s orientací na trhu práce, aby jejich budoucí povolání co nejvíce odpovídalo jejich přáním, zájmům, schopnostem a dovednostem,“ přiblížila ředitelka ZŠ T. G. Masaryka Marta Zakopalová. V dopoledních hodinách probíhají projektové dny v rámci výuky a aktivit základní školy a školní družiny, odpoledne se mohou žáci přihlásit individuálně a přizvat i rodiče. Projektové dny jsou ve školách stále oblíbenější. „Z mobilní učebny byli nadšení nejen žáci, ale i rodiče, kteří sem zavítali v odpoledních hodinách. Často byli překvapeni, co vše může mobilní učebna žákům nabídnout,“ zhodnotila Marta Zakopalová. VISC TECHNOLOGY TRUCK postupně navštíví všechny otrokovické školy – již dříve si jej užili žáci na ZŠ Mánesova. Aktuálně je na ZŠ T. G. Masaryka a do ZŠ Trávníky zavítá v závěru týdne.   

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

Odkazy

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 16.11.2021 / 16.11.2021

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Říjen 2021 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
39. týden27282930123
40. týden45678910
41. týden11121314151617
42. týden18192021222324
43. týden25262728293031
44. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 653


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém