Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Město udělilo dva tituly Osobnost města Otrokovice

Při slavnostním večeru ke Dni vzniku samostatného československého státu udělilo město Otrokovice dva tituly Osobnost města Otrokovice. Z rukou starostky a místostarostů je převzali Emil Sláma a Gustav Řezníček. Součástí slavnostního večera byl koncert zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů.
titul osobnost
 

 
 

Význam státního svátku a události související s 28. říjnem 1918 si otrokovjané připomínají každoročně pietním aktem i slavnostním večerem  Otrokovické BESEDĚ. „Vznikem samostatného československého státu vznikl i nesnadný závazek nás všech samostatný stát udržet, rozvíjet a předávat dalším generacím. Splnění tohoto úkolu nebylo nikdy a není ani dnes samozřejmostí. Důležité je udržet si svoji samostatnost, být sám sobě pánem ve svém domě, být rovný mezi rovnými. Věřím, že  snad každý občan naší země, našeho města, je sebevědomým, pracovitým, poctivým a tolerantním člověkem, který bude vždy hrdě za svou zemí stát a bude posilovat naše zdravé občanské povědomí,“ uvedla ve svém projevu starostka města Otrokovice Hana Večerková. Po slavnostním úvodu následovalo udílení cen. V letošním roce šlo o dva tituly „Osobnost města Otrokovice“.

Pan Emil Sláma si odnesl ocenění za celoživotní přínos v oblasti výtvarného umění a vzdělávání mládeže i dospělých ve výtvarných oborech. Pan Gustav Řezníček získal ocenění za celoživotní přínos v oblasti divadelního umění a výchovu mládeže ke kulturním hodnotám. „Titul Osobnost města Otrokovice je  velmi významný a uděluje jej Zastupitelstvo města Otrokovice za dlouhodobý přínos a propagaci města. Zpravidla udělujeme pouze jeden titul. Letošní rok je mimořádný. Pana Emila Slámu jsme ocenili již v loňském roce, ale vzhledem k nemožnosti uspořádat slavnostní udílení cen, jsme jej pozvali na slavnostní večer dnes. Oběma oceněným patří naše veliké poděkování za jejich činnost, kterou pozitivně ovlivňují další generace a šíří dobré jméno Otrokovic. Slavnostní večer uspořádaný na jejich počest je výrazem našich díků,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková 

 

Emil Sláma celý svůj profesní život věnoval vzdělávání mládeže i dospělých ve výtvarných oborech. Od roku 1976 vyučoval na základní škole, kde pět let bezplatně vedl výtvarný kroužek. Na lidové škole umění v Napajedlech následně založil výtvarný obor a za dobu 36 let učil skoro 3000 dětí. Kromě placené pedagogické práce se individuálně věnoval nadaným žákům a připravoval je na další studium. Takřka 15 let bezplatně pracoval i jako okresní a později i krajský metodik výuky výtvarné výchovy. Napsal 5 brožur s touto tématikou. Emil Sláma je výraznou osobností nejen otrokovického výtvarného života, kde je zakladatelem Otrokovického výtvarného salonu, spoluzakladatelem, uměleckým vedoucím a dlouholetým místopředsedou výtvarného spolku Rozumění, ale také aktivním a oceňovaným vystavovatelem na prestižních celorepublikových výtvarných akcích.

 

Gustav Řezníček je výraznou osobností kulturního života Otrokovic. Jeho divadelní kariéra přesáhla hranice Otrokovic. Vystupoval v dlouhé řadě her nejen na jevišti ve Zlíně, v Praze a dalších městech i za hranicemi státu. Dlouhá léta působil v různých kulturních uskupeních, kde mimo jiné vychovával a ovlivňoval mladší generaci a formoval její vztah ke kulturním hodnotám. Jeho profesionální i dobrovolná činnost již řadu let kultivuje život nejen v Otrokovicích.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 29.10.2021 / 29.10.2021

Líbí se?

 49% |  51%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 649


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém