Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Nové Hurdisky jsou v projektové přípravě

Posledních pár nájemníků zbývá do vyklizení starých tzv. Hurdisových domů. Všichni dosud odstěhovaní našli nový domov buď v jiných městských bytech, nebo v jiné formě nájemního bydlení. Město již vybralo zpracovatele projektu "Nové Hurdisky - sociální bydlení Otrokovice“.
hurdisky)
 

 
 

Vlnu nejistoty vyvolala na počátku roku zpráva o bourání starých Hurdisových domů, které byly ve špatném stavu, a město stálo před otázkou, jak se situací naložit. „Po zvážení všech analýz jsme dospěli k jednoznačnému závěru, že nejlepší varianta bude objekty zbourat a postavit zde nové byty určené k zajištění obecního nájemního bydlení s využitím dotačních prostředků na sociální a dostupné bydlení. Všem nájemcům jsme současně nabídli pomoc, při hledání nového bydlení,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Právě obava o střechu nad hlavou vyvolala řadu reakcí mezi občany. Pracovníci úřadu ale nezaháleli a všechny dotčené kontaktovali s podáním informací a nabídkou pomoci, při řešení této situace. Těm, co zájem projevili, se společnými silami podařilo najít nový domov.  

Vzhledem k citlivosti celého tématu byla jednou ze zvažovaných variant i rekonstrukce objektů. K té ale nedošlo. „Budovy jsou v takovém technické stavu, že jejich oprava je téměř nereálná a finančně by byla nákladnější než demolice a nová výstavba. Navíc počet bytů bude navýšen a život v novém lidem přinese vyšší komfort bydlení,“ vysvětluje kroky, které vedly k rozhodnutí, starostka.

Projekt "Nové Hurdisky - sociální bydlení Otrokovice“ počítá s výstavbou 44 bytů v rámci tří bytových domů. Převládat budou byty dvoupokojové, kterých má město nedostatek, a po kterých je aktuálně v rámci městského nájemního bydlení nejvyšší poptávka. Domy budou nepodsklepené, zastřešené plochou střešní konstrukcí. Sociální bydlení v Otrokovicích díky projektu „Nové Hurdisky“ tak dozná radikálních změn k lepšímu.       

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 18.11.2021 / 18.11.2021

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 653


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém