Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Vánočně ozdobený strom se na náměstí rozsvítí už v pátek

Na oblíbenou podívanou, kdy se v jeden moment rozsvítí vánoční strom i osvětlení náměstí, se mohou lidé těšit již tento pátek 26. listopadu. V průběhu odpoledne bude na náměstí znít reprodukovaná hudba, strom se rozsvítí v 16.45 na povel otrokovického faráře Pavla Šupola a starostky města Otrokovice Hany Večerkové. Charitativní prodej občerstvení je zrušen. Lidé mohou využít nabídku městské kavárny, kde budou k dostání také stylové plechové hrníčky. Fungovat bude i Turistické informační centrum, které nabídne například stolní kalendáře města na rok 2022.
strom
 

 
 

Změny programu muselo město řešit několikrát již od října. Původně plánované Rozsvěcení vánočního stromu s vystoupením dětí a živou kapelou a akci Otrokovice pomáhají potřebným vystřídal na začátku listopadu Charitativní jarmark, kdy byl zachován alespoň charitativní prodej občerstvení s rozsvícením stromu, ale již bez kulturního programu. Nepříznivá situace donutila organizátory v průběhu posledních dnů k dalším změnám. „Zhoršující se epidemiologická situace nás postavila před těžké rozhodnutí, kdy jsme museli rozhodnout o zrušení charitativní části akce spojené s prodejem občerstvení. V řadách dobrovolníků jsou mimo jiné zastoupeny osoby pečující o klienty. Potenciální riziko by znamenalo ohrožení funkčnosti celého zařízení. Pro zrušení charitativního prodeje jsme se rozhodli nejen s ohledem na ochranu zdraví dobrovolníků na místě, ale i vzhledem k situaci ve zdravotnictví a v neposlední řadě také kvůli ochraně samotných návštěvníků. Nevzdáváme se ale úplně. Akci plánujeme přesunout na nejbližší možnou  příležitost jako je například Masopust nebo Vítání jara. Tomuto přizpůsobíme program i nabízený sortiment,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Na organizaci charitativní akce Otrokovice pomáhají potřebným se z velké části podílí otrokovická pobočka Naděje. „S městem na této akci spolupracujeme několik let, ale hlavní odpovědnost za charitativní prodej neseme my. Jsme sehraný tým, ve kterém má každý svůj úkol. Na těch jsme pracovali až do dnešního dne a dalo by se říci, že akci zastavujeme ve chvíli, kdy je její větší část nachystaná. O zrušení akce jsme rozhodli společně jako tým s ohledem na rizika, která by mohla přinést. Setkáme se za příznivější situace a věřím, že si vše užijeme stejně dobře,“ doplnil Pavel Polák, oblastní ředitel Naděje. 

Strom se na náměstí rozsvítí v komorním duchu. Spolu s přítomnými odpočítáme čas rozsvícení stromu a symbolicky tak zahájíme advent. Zároveň bych chtěla požádat všechny, kdo plánují i přesto na náměstí přijít, aby dodržovali nařízená opatření, ať už jde o rozestupy, ochranu úst, či desinfekci rukou,“ vyzvala starostka Hana Večerková.

V případě že se rozhodnete podpořit veřejnou sbírku Otrokovice pomáhají potřebným, je možné posílat finanční dary na číslo účtu 35-122921/0100.

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.11.2021 / 23.11.2021

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 636


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém