Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Informace o zahájení projektu

Otrokovice napomáhají rozvoji školství v regionu dalším projektem
logolink FB
 

 
 
Prvním zářijovým dnem letošního roku zahájilo město Otrokovice, odbor školství a kultury, čtyřletou realizaci projektu Místní akční plán II. obce s rozšířenou působností Otrokovice (dále jen MAP II.) , který je spolufinancovaný Evropskou unií. Tento projekt je pokračováním projektu MAP I., který na stejném území probíhal v předchozích dvou letech. Cílem projektu je podpora školství a vzdělávání v našem regionu.

Z dvouleté systematické práce se základními a mateřskými školami, středisky volného času, zástupci OSPOD a neziskovými organizacemi vzešel  strategický rozvojový dokument – „Místní akční plán vzdělávání na Otrokovicku“.

„V rozvojovém dokumentu jsme společně s pedagogy a řediteli škol  ORP Otrokovice definovali cíle podpory vzdělávání. Jedná se například o výuku jazyků prostřednictvím rodilých mluvčích do škol nebo podporu primární prevence na školách. Rozvoj kreativity, talent a podporu žákům vyjádříme projektovou aktivitou pod názvem „Dětský vědecký kongres", jemuž bude předcházet tříměsíční průběžná příprava osmnácti žáků ze základních otrokovických škol formou prezentací či experimentů na zadaná témata v oblasti techniky, přírodních a společenských věd. Na tyto cíle podpory jsme získali finanční prostředky a chceme je nyní implementovat do praxe škol. 
Další klíčové aktivity budou podpora strategického řízení na školách, aktualizace místního akčního plánu, v rámci kterého bude docházet k setkávání osmi specializovaných pracovních skupin tvořených především z řad pedagogů, odborníků a zřizovatelů. Nezanedbatelným tématem bude podpora společného vzdělávání na školách a workshopy s rodiči na zajímavá témata“, vyjmenovala cíle vedoucí projektu a vedoucí odboru školství a kultury Barbora Šopíková.

Do projektu jsou zapojeny všechny obce ORP Otrokovice - Bělov, Halenkovice, Komárov, Napajedla, Otrokovice, Pohořelice, Spytihněv, Tlumačov a Žlutava v jejichž registru působí 7 základních škol, 4 základní a mateřské školy, 6 mateřských škol, 2 základní umělecké školy a 2 domy dětí a mládeže. 

Aktuální informace o dění v projektu, dokumenty a fotogalerie budou pro veřejnost k dispozici na webových stránkách www.otrokovice.cz v sekci školství a také na FB profilu projektu MAP II. ORP Otrokovice.

 
Zveřejnil: Ing. Jitka Kuzmínová
Vytvořeno / změněno: 5.11.2018 / 5.11.2018

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 647


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém