Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Starostové se sešli s vedením Zlínského kraje nad tématem dopravy

Široké plénum účastníků přijelo projednat klíčové aktivity v oblasti dopravy na otrokovickou radnici. Hlavními tématy byly rekonstrukce silnic, veřejná linková doprava, hledání zdrojů financování a získávání dotací, dokončení obchvatu Otrokovic a pokračování stavby dálnice, ale i časové propojení jednotlivých investic.
setkani
 

 
 

Přivítání přítomných v obřadní síni městského úřadu se ujala starostka města Otrokovice Hana Večerková. Aby byla diskuze co nejplodnější a mohla zodpovědět co nejvíce otázek spojených s dopravou, bylo široké i fórum účastníků. Za Zlínský kraj se setkání zúčastnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Radek Doležel, zástupci Odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu, Policie ČR - krajské ředitelství policie Zlínského kraje, Ředitelství silnic Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic, správa Zlín, koordinátor veřejné dopravy i starostové a místostarostové ORP Otrokovice tj. obcí Tlumačov, Bělov, Napajedla, Pohořelice, Oldřichovice, Komárov, Spytihněv, Halenkovice a Žlutava.

Hned v úvodu se chopili slova starostové obcí, které zajímaly plánované rekonstrukce silnic v jejich katastru a jejich časová provázanost s dalšími investičními akcemi, zejména budováním a rekonstrukcí  kanalizační sítě tak, aby na sebe jednotlivé stavby navazovaly a nemuselo se zasahovat do nově opravených úseků.    

Diskutovanou otázkou bylo také dokončení jihovýchodního obchvatu Otrokovic a pokračování dalších etap stavby směrem na jih. „Jako klíčový moment vnímáme nezpoplatnění obchvatu města, který je pro dopravní zátěž ve městě strategický. V této věci komunikujeme s Ministerstvem dopravy a opět jsme apelovali i na Zlínský kraj. Ten s námi souhlasí a bude nás v našem úsilí podporovat. Všichni vnímáme obchvat Otrokovic jako důležitou a strategickou stavbu pro celý region, ale pokud by měl být zpoplatněn, bude vždy sloužit jen napůl,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Horkým tématem byla veřejná doprava a obslužnost obcí linkovými spoji. Zde byl kladen důraz na větší návaznost jednotlivých spojů. V souvislosti s pandemií došlo k výraznému poklesu tržeb ve veřejné dopravě, proto je nutné hledat cesty k udržitelnému financování.

„Setkání v tomto složení organizujeme pravidelně, protože cítíme potřebu diskutovat o klíčových tématech v rámci celého ORP a být v souladu s krajem. Osobní setkání dává prostor pro vyslyšení všech zúčastněných stran a společné argumenty posouvají diskutované věci dál. Věřím, že setkání bylo přínosné pro všechny strany a z projednávaných témat vzešly úkoly a požadavky, na kterých budeme postupně pracovat,“ uzavřela otrokovická starostka Hana Večerková   

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 15.10.2021 / 15.10.2021

Líbí se?

 49% |  51%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 672


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém