Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Otrokovická MarmelLady získala „potravinářského Oscara“

Komu se podaří získat v mezinárodní soutěži Great Taste v Anglii během pěti let tři ceny, může používat titul Producent Great Taste. Otrokovické výrobkyni marmelád Renatě Zezulkové se to podařilo za tři roky. K tomuto úspěchu jí dopomohlo letošní ocenění pomerančového džemu rakytníkem a višní s rumem.
marmellady
 

 
 

Renata Zezulková vyrábí od roku 2019 výběrové džemy, marmelády, čatní a sirupy z nejkvalitnějších surovin převážně z vlastní zahrady nebo od ověřených místních dodavatelů. Jejím heslem je „více ovoce, méně cukru“. Díky své filozofii a odvaze zkoušet nové kombinace sbírá jednu cenu za druhou. Své produkty přihlašuje do soutěží, aby zjistila, jak obstojí v mezinárodní konkurenci. Obstály a slaví úspěchy. Pochlubit se může cenami z „citrusové soutěže“ The World´s Original Marmalade Awards, kde porotce zaujala a získala zlatou medaili pomerančová marmeláda a pomerančová s aperolem. Stříbrnou hvězdu získala MarmelLady za červený grapefruit s ginem. Renata Zezulková se nevyhýbá ani lokálním soutěžím. Perlu Zlínska získala za meruňkovou marmeládu s karamelem. Značku Regionální potravina, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství ČR, získala za višně s rumem.

Do Great Taste v Anglii přihlašuje Renata Zezulková svoje výrobky již tři roky. „Jedná se o soutěž pro profesionály, a o to více mě úspěch těší. Jsem hrdá, že moje malá marmeládovna může po třech letech provozu používat tak významný titul, jakým je Producent Great Taste. V roce 2019 jsem získala jednu hvězdu za meruňkový džem s angreštem a bílým rumem a dvě hvězdy za grapefruitový džem s medem. Rok poté jsem v této soutěži obdržela ceny za pikantní okurky a malinový džem. V letošním roce jsem získala ocenění nejvyšší, a to tříhvězdičkové ohodnocení poroty za pomeranč s rakytníkem a jednu hvězdu za višně s rumem,“ vyjmenovává své úspěchy MarmelLady. V roce 2021 bylo přihlášeno 14 113 různých produktů ze 108 zemí. Pouze 218 bylo oceněno 3 hvězdičkami Great Taste jako mimořádně chutné jídlo.

A jakými slovy ohodnotila porota Renatin pomerančový džem s rakytníkem? „Na pohled velmi jasná barva. Zaujalo nás nahrubo nakrájené ovoce. Vůně je skrz naskrz pomerančová a chutná stejně tak dobře, jak voní. Kůra se rozplývá v ústech. Sladké a hořké tóny chuti jsou v harmonii. Opravdu hedvábný džem!“ Při takovém hodnocení se začínají sbíhat sliny v ústech nejen milovníkům marmelád.

Zájemci si mohou produkty zakoupit na e-shopu www.marmellady.cz. Naše zboží můžete nakoupit také v Otrokovicích ve Farmářském krámku, v Pražírně kávy Otrokovice nebo v Mém voňavém krámku.  Osobně se můžeme potkat na farmářských trzích v okolí a taky na některém gastro festivalu,“ shrnula závěrem producentka sladkých delikates, které lze využít i jako jedlé dárky pro známé, přátele nebo obchodní partnery.




 

Zpracovala: Romana Pastuszková

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 26.10.2021 / 26.10.2021

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 689


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém