Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Otrokovjané vysázeli pětapadesát stromů

Zasadit strom a podílet se tak na výsadbě nejdelšího stromořadí v Otrokovicích si dali za cíl lidé registrovaní do akce otrokovické radnice, která se hlásí k celorepublikové kampani Sázíme budoucnost. Za sobotní dopoledne se v Otrokovicích podařilo vysadit celkem 55 stromů v lokalitě nad dálnicí kolem obslužné komunikace k elektrorozvodně Jaříč.
sazime budoucnost
 

 
 
Druhý ročník ekologické akce se nesl v pohodovém duchu a zapojily se do něj především rodiny s dětmi. Po registraci si každý mohl vybrat javor nebo lípu, kterou zasadí. Původně si lidé měli jámy vykopat sami, ale při přípravě akce narazili pracovníci Technických služeb Otrokovice na kamenité a jílovité podloží, do kterého by se rýčem jámy kopaly jen těžko. Připravili proto jámy předem za pomocí bagru. Lidé si tak mohli užít samotné sázení a práci s přivezenou zeminou. Zasazený strom jim bude připomínat společně strávené chvíle. „Sázíme budoucnost je krásnou akcí hned ze dvou důvodů. Klade důraz na ekologii a péči o přírodu a zároveň podporuje rodinu jako celek. Rodiče s dětmi mají motivaci pracovat společně, zapojit se, rozdělit si úkoly, kdo se chopí lopaty a kdo bude sázet. Zůstanou pěkné vzpomínky, zážitky. Možná se na místo vrátí s další generací, aby si ukázali, jaký strom kdysi zasadili,“ míní starostka Otrokovic Hana Večerková. Každý si při sázení mohl na strom uvázat cedulku se svým jménem a odnesl si domů certifikát potvrzující spolupráci s městem Otrokovice při výsadbě nové zeleně za účelem podpory zdravé krajiny. Děti si za odměnu vybraly dáreček a každý dostal drobné občerstvení. 
Město Otrokovice se do celorepublikové akce Sázíme budoucnost zapojilo i v loňském roce, kdy bylo ve stejném duchu vysázeno 53 stromů a 371 keřů. Sázíme budoucnost je iniciativou, jejímž cílem je vysadit na území našeho státu 10 milionů stromů. Zapojit se může každý. Pokud si na zahradě či u domu vysadíte strom, stačí se zaregistrovat na webových stránkách www.sazimebudoucnost.cz.  
„Organizace této akce byla náročná a bez pomoci dalších subjektů bychom ji jen těžko realizovali. Velký dík patří zaměstnancům města, pracovníkům Technických služeb Otrokovice i otrokovickým skautům. Především chci ale poděkovat lidem z řad veřejnosti, kteří na akci přišli a podíleli se na výsadbě zeleně,“ vyzdvihla spolupráci závěrem Hana Večerková.
 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 2.10.2021 / 2.10.2021

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 628


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém