Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Zpátky do veřejné dopravy – vyzývá dopravce

Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje spustil kampaň, která si klade za cíl podpořit cestování veřejnou dopravou a ukázat její benefity. Ústředním prvkem kampaně je písmeno Z, které mohou cestující vidět na zastávkách jako logo Integrované dopravy Zlínského kraje i na propagačních materiálech jako začátek jednotlivých hesel.
idzk
 

 
 

„Rozhodli jsme se podpořit cestování veřejnou dopravou a proto si nyní na zadních sklech některých autobusů, na obrazovkách ve vlacích a v autobusech, na vybraných zastávkách a na dalších nosičích můžete všimnout informační kampaně směrem k cestujícím, kterou jim chceme představit benefity cestování veřejnou dopravou,“ uvádí jednatel společnosti Ing. Martin Štětkář. Díky tomu, že Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) má jako hlavní prvek svého loga stylizované písmeno ‚Z‘, využili toto písmeno jako základ pro jednotlivé výzvy, jimiž se obrací k cestujícím. Nabízí jim svezení s ústředním slovem ZPÁTKY do školy, za rodinou, za kamarády, za zážitky, za kulturou aj.

„Využíváme toho, že koncem prázdnin rodiče řeší otázku, jak dopravovat do škol své děti. A my jim chceme dát najevo, ubezpečit je, že právě veřejná doprava je správnou volbou – je spolehlivá, pohodlná a bezpečná. Kampaň samozřejmě necílí pouze na rodiče dětí, ale na všechny potenciální cestující. Budeme velmi rádi, pokud se veřejná doprava stane plnohodnotnou alternativou k cestování autem,“ uzavírá jednatel.

Pandemická situace v letech 2020 a 2021 nepřála cestování, a to ani cestování veřejnou dopravou. Děti a studenti se vzdělávali na distanční výuce, velké procento lidí pracovalo formou home-office, určitou dobu bylo zakázáno cestovat mezi okresy. To se samozřejmě projevilo v poklesu počtu cestujících. Naopak během měsíců, kdy v roce 2020 nebyly uzavřené školy (leden, únor, červenec, srpen, září) a lidé pravidelně jezdili do zaměstnání, zaznamenal KOVED větší tržby, než byl předpoklad. Podobně i letos lze vidět nárůst tržeb od května, tedy zase od prvního měsíce, kdy skončil lock-down. „Zatímco od ledna do dubna letošního roku počty cestujících ani jednou nepřesáhly milion přepravených za měsíc, v květnu jsme přepravili 1 393 000 cestujících, v červnu dokonce 1 740 000,“ vyčíslil vedoucí ekonomického úseku KOVEDu Ing. Miroslav Řihák.

 

Odkazy

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 24.8.2021 / 24.8.2021

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 649


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém