Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Cestovatelský festival Neznámá země míří i do Otrokovic

Další ročník festivalu Neznámá země se blíží a letos již po šesté nabídne program i v Otrokovicích. Milovníci toulavých bot se mohou těšit na tradiční Kávu se čtenáři s Petrem Horkým, besedu s Luďkem Kocourkem o tom, jaké je být 7 měsíců námořníkem na La Grace i projekci dvou dokumentů s režisérským úvodem Miroslava Náplavy.
neznama zeme
 

 
 

Každý ročník festivalu Neznámá země přináší něco nového a zajímavého, ne jinak tomu bude i letos od 17. do 29. dubna. Cestovatelský svátek nabídne opět řadu mimořádných a známých osobností jako jsou geolog a popularizátor vědy Václav Cílek, „nuclear lady“ Dana Drábová, psychoterapeutka Nora Vlášková, etnolog Mnislav Zelený Atapana, cestovatel Ruda Švaříček nebo travel blogger Slávek Král. Zlínskou kulturní a cestovatelskou scénu zastoupí Eva Učňová, Milan Caha, spisovatel Jožka Holcman nebo novinář Petr Vavrouška.

Na své si přijdou i lidé v Otrokovicích, kam míří i jedna z úplně prvních akcí festivalu. Ve středu 17. dubna představí Petr Horký - autor a spoluautor řady cestopisů svou zbrusu novou knihu Hausbot Petra Horkého, která nabízí zajímavé rozhovory s českými i světovými osobnostmi o jejich přístupu k životu. Navíc atmosféru celému setkání, které proběhne v otrokovické  knihovně od 16 hod., dodá káva, kterou osobně připraví ředitel festivalu Mirek Náplava  v červené cestovní moka konvici, se kterou provandroval kus světa.

V pondělí 22. dubna v 18 hodin přivede návštěvníky do obřadní síně otrokovické radnice beseda s Luďkem  Kocourkem, který povypráví o plavbě na La Grace. Když se totiž před lety dočetl, že Češi staví v Egyptě repliku této pirátské lodi, neváhal. Přihlásil se, že se stavbou pětadvacet metrů dlouhého korábu pomůže a nakonec na jeho palubě strávil sedm měsíců a obeplul kus světa. 

Poslední akcí ve městě soustředěnou do kina Otrokovické BESEDY bude ve středu 24. dubna od 18 hodin CESTOVATELSKÝ BIOGRAF: Zaříkávač André Hartman a Blues velkého bílého žraloka. Projekce dvou dokumentů s režisérským úvodem a následnou besedou Miroslava Náplavy, který s filmařským týmem Srdcaři.cz o obávaném vládci moří natáčel v průběhu uplynulých deseti let v Jihoafrické republice.

Festival Neznámá země vznikl před 28 lety ve Zlíně jako pocta cestovatelům Jiřímu Hanzelkovi a Miroslavu Zikmundovi. Činnost pořadatelů festivalu Petra Horkého a Miroslava Náplavy se rok od roku rozvíjela a rozrůstala, až se z domovského Zlína rozšířila i do sousedních Otrokovic, kde se část programu odehrává od roku 2017. Podnětem bylo přestěhování archívu H+Z do areálu Střední průmyslové školy v Otrokovicích. „Tradici si tady získala zejména kávička se čtenáři, která se koná v místní knihovně. Jedná se o autorské čtení a povídání spisovatele se čtenáři při dobré kávě a voňavém koláči. Srdečně Vás zveme nejen na kávičku se čtenáři, ale na celý program. Věřím, že si z pestré nabídky vybere každý milovník cestování a kultury,“ zve k návštěvě festivalu Mirek Náplava, ředitel Neznámé země.

 

Neznámá země se koná za významné podpory statutárního města Zlín a města Otrokovice.

Kompletní program naleznete na: https://neznamazeme.cz/program/.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 13.3.2024 / 13.3.2024

Líbí se?

 56% |  44%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2861


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém