Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Léto na SENIORu bylo nabité nejrůznějšími aktivitami

Při poskytování služeb klade otrokovický SENIOR důraz na to, aby byl pro klienty skutečným domovem. O tom vypovídá i dlouhodobě vysoký zájem převyšující nabídku sociálních služeb. Vytíženost kapacit služeb SENIORu se pohybuje nad 97 %.
senior
 

 
 

V podobě služeb denního stacionáře nabízí pomocnou ruku všem, kteří doma pečují o osobu s chronickým duševním onemocněním, starší 45 let či seniora. „Individuálním a partnerským přístupem pracujeme na osobním rozvoji klientů, posilujeme jejich soběstačnost a podporujeme jejich sociální začlenění do společnosti,“ popsal ředitel SENIORu Otrokovice Zdeněk Mikel. Klienti  stacionáře mají na výběr ze široké škály možností, jak blahodárně trávit společně prožitý čas. Může jít o cvičení, tvůrčí aktivity, pečení, výlety, kulturní a společenské akce. Promyšlený denní program umožňuje klientům stacionáře zachovat smysluplný, hodnotný a důstojný život. Denní stacionář je k dispozici od pondělí do pátku od 7 do 15.30 hodin, přičemž si lze dohodnout, ve kterých dnech do něj klient bude docházet. Přepravu klientů zajišťuje rodina nebo zaměstnanci organizace.

„Podporujeme psychickou a fyzickou soběstačnost a nezávislost klientů s cílem umožnit jim v nejvyšší možné míře zapojení do společnosti v běžných oblastech života. K tomu nabízíme širokou škálu aktivizačních činností, ať už jde o pohybovou a taneční terapii, terapeutické techniky, terapii se zvířaty – canisterapii a hipoterapii, sportovní činnosti, výlety po okolí, zážitkové přednášky, kognitivní trénink, reminiscenční terapii či smyslová aktivizaci,“ vyjmenoval Zdeněk Mikel.

Letošní léto je co do nabídky aktivit doslova nabité. Klienti již měli možnost prohlédnout si krásy města Zlína, nedalekých Luhačovic nebo navštívit zámek Napajedla. Výletním vláčkem se projeli po Baťově a blízkém okolí. Letní prázdniny přivítali tradiční grilovačkou za pěveckého doprovodu Jiřího Kury. Klienti SENIORu a jejich rodinní příslušníci kromě pravidelných aktivit absolvovali každoroční plavbu lodí po Baťově kanálu, projížďku kočárem taženým koňmi. Na programu bude výlet do Kovozoo ve Starém Městě, taneční odpoledne s Petrem Veletou nebo hudební vystoupení DH Ořechovjané.

Pro seniory je také důležitý kontakt s jinými generacemi. SENIOR spolupracuje s Mateřskou školou Otrokovice v rámci programu Povídej a s Gymnáziem Otrokovice. Vystupují u nás žáci základních škol. Studenti gymnázia pravidelně navštěvují seniory a berou je na projížďky rikšou či elektrickým skútrem po blízkém okolí. Rikšu, skútry i jiné si může zapůjčit i veřejnost v půjčovně kompenzačních pomůcek.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 10.8.2022 / 10.8.2022

Líbí se?

 55% |  45%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 644


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém