Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Nové turistické stezky odhalí krásu okolí Otrokovic, nový městský okruh zase historii Baťova

Prvním výšlapem letošního jara otevřeme v sobotu 30. dubna Stezky Branou do Chřibů. Tři značené okruhové trasy, které tvoří pomyslnou severní bránu do Chřibů, začínají u lávky pro pěší u přístaviště Baťova kanálu v Otrokovicích.
stezky
 

 
 

Odtud můžete vyrazit po červené značce na Bělov nebo po oranžové na Žlutavu. Poté se dá napojit na žlutě značenou Stezku Nové Dědiny. Na procházku nebo projížďku se můžete vydat i ze zmíněných obcí a užít si okruh po jedné značce, nebo si výlet naplánovat dle svého. Trasy jsou určeny pro pěší turistiku, chůzi s holemi, běh i horskou cyklistiku. Vedou především po polních a lesních cestách a vyhýbají se silniční dopravě.

Slavnostní začátek výšlapu bude ve 14 hodin v přístavišti. V tamním infocentru si jeho účastníci mohou vyzvednout poukázky na dobroty z udírny, na pivo a nealko. Pro děti budou připravené drobné dárky pro pobavení, v Bělově také skákací hrad a další aktivity. Trasa vycházky povede z Otrokovic přes motokrosový areál na Žlutavě, kde se bude od 14:30 do 16:00 podávat drobné občerstvení. To bude k dostání i v tamním hostinci, na hasičském hřišti v Nové Dědině a v obecním areálu v Bělově, kde bude cíl výšlapu. K lepší náladě tam bude od 16:00 hrát napajedelská bigbítová kapela The Pohoda. Bohatý program připravila i obec Žlutava, ti vytrvalejší mohou za zábavou až do Nové Dědiny.

„Termín posledního dubnového dne jsme nezvolili náhodou. Po cestě budou v okolních obcích k vidění i závěrečné přípravy na filipojakubskou noc, která začne průvodem a následným pálením čarodějnic. Stejně jako finále příprav stavění máje“, uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Na vzniku 22 kilometrů Stezek Branou do Chřibů od podzimu pracovali zástupci vedení města, obcí, Otrokovické Besedy a společnosti Mapujme.cz. „Jejich trasy jsme volili vesměs neprobádanou krajinou podhůří Buchlovských hor směrem na Bunč, odkud se větví řada turistických stezek pro pěší i cyklisty. Mapa a další informace jsou na webu www.branoudochribu.cz, podrobnější rady vám poskytnou pracovnice TIC v Otrokovické Besedě. V turistické sezóně také v infocentru v přístavišti, které se letos otevře už v sobotu 30. dubna“, řekl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

O den později, na neděli 1. května, bude připravena další novinka, kterou chce radnice přilákat do města více turistů – otevře se nový městský turistický okruh. Třetí, tematicky zaměřená trasa, značená charakteristickým červeným „B“, je cílena hlavně na příznivce baťovské historie a architektury. Průvodce zahradním městem vytvořilo vedení města Otrokovice ve spolupráci s Otrokovickou Besedou a Vítem Markem, zakladatelem platformy Ať žije Baťov!. Turisté se na zhruba tříkilometrovém okruhu seznámí s nejzajímavějšími památkami, které vznikaly v časech, kdy se městská část Bahňák jmenovala Baťov. Brožura s mapou bude od 1. května k dostání v otrokovických infocentrech, více podrobností pak na adresách tic-otrokovice.cz a atzijebatov.cz.

 

 

Zpracoval: Zdeněk Čík

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 14.4.2022 / 14.4.2022

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2737


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém