Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Otrokovice oslavily nový školní rok otevřením nové třídy mateřské školy

V rekordně krátkém čase - v průběhu několika týdnů vznikla v Otrokovicích na Trávníkách nová třída Mateřské školy Otrokovice. Investice ve výši přibližně 1,5 milionu korun umožní navýšit kapacitu školky o 16 dětí. Nová třída se stane součástí pracoviště Hlavní 1160, které rodiče znají pod názvem Pastelková školka.
mso otevreni
 

 
 

Vedení města využilo prostory dříve využívané komunitním centrem DOMINO. Pro potřeby mateřské školy bylo nutné provést řadu dílčích úprav včetně několika stavebních. „Jednalo se zejména o elektromontážní, instalatérské a malířské práce. V chodbě byla odstraněna jedna z přepážek, aby vznikl větší a vzdušnější prostor. Stavebně byl oddělen prostor pro výdej svačin a šatna. Zcela nově se podařilo vybudovat sociální zařízení. Prostor byl kompletně doplněn vnitřním vybavením pro potřeby malých dětí i jejich učitelek. Třída tak nabízí vše, co vyplývá z provozu školky,“ uvedl Aleš Doležel z investičního oddělení odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

Otrokovice dlouhodobě patří mezi málo měst, které každoročně mohou uspokojit všechny zájemce o školku. „Kapacita mateřské školy byla dosud dostačující. Vzhledem k událostem, které přinesl uplynulý rok, jsme museli zvážit možnosti rozšíření kapacit mateřské školy. Umístění dětí do školky vnímáme jako nezbytné pro možnost rodičů zapojit se do pracovního procesu. Přesto že nově otevřená třída je z hlediska kapacity menší, než stávající, spočítali jsme, že přinese dostatek míst, abychom mohli přijmout do školy všechny, kdo o to požádají. Jednalo se o nejrychlejší a nejefektivnější řešení dané situace. Pokud by do budoucna měla být poptávka po místech větší. Budeme se situací znovu zabývat. Jsem si jistá, že nové krásné prostředí dětem udělá radost a budou se ve školce cítit dobře. Právě mateřská škola je institucí, ve které se děti ocitají poprvé sami bez rodičů. O to důležitější je aby se zde cítili dobře,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Navýšení kapacity vítá i nová ředitelka Mateřské školy Otrokovice Ivana Šímová: „Velmi kvituji vstřícnost města, které nám tak otvírá další možnosti pro přijímání a rozmísťování dětí do jednotlivých pracovišť mateřské školy. Nová třída doplní pracoviště Pastelkové školky o modrou barvu. Zatímco zelená, žlutá a červená třída je umístěna v horním podlaží budovy, modrá bude v přízemí s vlastním vchodem. Shodně však budou využívat jídelnu Základní školy Trávníky, jejíž část je přizpůsobena potřebám školky. Pevně věřím, že se dětem v modré třídě bude líbit a že si pobyt v mateřské škole oblíbí.“.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 1.9.2022 / 1.9.2022

Líbí se?

 49% |  51%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2194


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém