Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Starostové diskutovali nad tématy dopravy

Další postup prací výstavby D55 a s ní související hluk z dopravy i nezpoplatnění obchvatu. K tomu opravy mostů, silnic, Zlínská integrovaná doprava a její aktuální změny i vývoj stavby modernizace železniční trati Otrokovice – Zlín – Vizovice se staly hlavními body dnešního jednání, které se uskutečnilo v prostorách otrokovické radnice. K jednacímu stolu usedli zástupci devíti měst a obcí ve správním obvodu Otrokovic spolu se zástupci Zlínského kraje v čele s náměstkem hejtmana pro oblast dopravy Radkem Doleželem.
starostové orp
 

 
 

V úvodu setkání proběhly prezentace Ředitelství silnic Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic – správy Zlín, Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje i Policie ČR. Následovala diskuze nad otázkami, které vyplynuly z prezentovaných materiálů, doplněné o postřehy starostů z dění v obcích i jejich blízkém okolí.

Tato setkání pořádáme pravidelně. Díky přítomnosti odborníků vnímají starostové možnost setkání jako velmi přínosnou, protože mají přesné informace o tom, co se aktuálně děje na poli dopravy v okolí jejich obcí a jaký je další plán prací. Současně mají možnost upozornit na problémy, které je v této oblasti trápí. V organizování těchto setkání, která se pomalu stávají tradicí, chceme pokračovat i v dalších letech,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně správního Městského úřadu Otrokovice, která setkání organizuje.

Za Otrokovice zněly směrem ke kompetentním orgánům připomínky týkající se zejména nově vybudovaného úseku D55, měření hluku i vybíraných dálničních poplatků. „Opět jsme připomněli, že stavbu dálnice je třeba lépe odclonit od obydlených částí. Nejsme také spokojeni s uskutečněným měřením hluku, které probíhalo pouze jeden den a podle nás nepřineslo relevantní údaje. Podporu jsme cítili v diskuzi o nespokojenosti se systémem vybírání poplatků za užívání jihovýchodního úseku dálnice, který částečně navrací dopravu do města,“ přiblížila některá z probíraných témat starostka města Otrokovice Hana Večerková. Debata se stočila také k modernizaci železniční trati Otrokovice – Zlín – Vizovice, která by měla v Otrokovicích mimo jiné přinést stavbu tunelu pod kvítkovickou křižovatkou, ale také úpravu podchodu v ulici Nerudova a chráněný přechod na Trávníkách.     

 

    

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 14.9.2022 / 14.9.2022

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 654


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém