Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Tajemníci srovnávají své úřady, cílem je zvýšit jejich efektivitu

město Otrokovice
Městský úřad Otrokovice se stal místem pro setkání tajemníků z celé České republiky. Ti se pravidelně schází díky zapojení do „Benchmarkingové iniciativy 2005“, která dává možnost srovnání s ostatními obdobně velkými úřady za účelem zlepšování vlastní efektivity.
 

 
 

Benchmarking je jednou ze základních technik zjišťování a vyhodnocování informací o konkurenci. Výsledkem jsou data, která díky vzájemnému srovnání poskytují řadu cenných informací. „V rámci úřadů porovnáváme například počet a délku správních řízení, náklady na výkon jednotlivých agend, náklady na provoz úřadu, množství finančních prostředků, které město vydává na kulturu, sport, vzdělání a sociální služby,“ vyjmenovala tajemnice Městského úřadu Otrokovice Radana Zenáhlíková.

Tématem letošního prvního setkání tajemníků bylo předání dobré praxe v oblasti personalistiky. „Z pohledu rozvoje profesionality usiluje otrokovický úřad o zajištění výkonu veřejné správy prostřednictvím kompetentních, vzdělaných a osobnostně vyzrálých úředníků se vstřícným přístupem ke klientům a snahou poskytnout optimální řešení. Výsledky benchmarkingu ukazují, že se držíme ve středu porovnávaných účastníků, což je dobře. Značí to efektivně vynaložené prostředky na vzdělání a dostatečnou míru odbornosti úředníků. V rámci setkání jsme nejen vyhodnocovali nasbíraná data, ale zaměřili jsme se také na příklady dobré praxe. Klademe velký důraz na vzdělávání zaměstnanců a rozvíjíme možnosti vzdělávání za účelem dalšího profesního růstu. Ve vztahu k zaměstnancům se také snažíme vytvářet perspektivu dlouhodobého pracovního poměru a zajišťovat důstojné a příjemné pracovní prostředí,“ zdůraznila tajemnice.    

V rámci naplnění efektivity je pak snahou Městského úřadu Otrokovice co nejvíce šetřit čas klientů i úředníků prostřednictvím rychlého vyřizování žádostí a dotazů. „Benchmarkingová iniciativa není jen nástrojem pro srovnání, ale často je inspirací a motivem pro realizaci opatření, která se jinde osvědčila a jsou z dlouhodobého hlediska pozitivně hodnocena klienty, pracovníky i vedením města. Takto jsme například spustili službu ‚Pojízdný úřad‘, kdy v opodstatněných případech nemusí klient na úřad, ale úředník přijede za klientem a vyřídí s ním vše potřebné. Obecně je cílem nás všech zajistit efektivní výkon veřejné správy v souladu s právními a vnitřními předpisy, bez zbytečných průtahů tak, aby občan nebyl zbytečně zatěžován při vyřizování svých záležitostí,“ uzavřela tajemnice Městského úřadu Otrokovice Radana Zenáhlíková. 

 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 21.3.2023 / 21.3.2023

Líbí se?

 46% |  54%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2215


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém