Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Tržnice na Trávníkách se mění k nepoznání

Atraktivní vstup do sídliště Trávníky již brzy vznikne díky rekonstrukci zdejší tržnice. Frekventovaným úsekem v blízkosti MHD a pošty denně projdou stovky lidí. Ráz tržnice bude zachován, dostane ale moderní podobu a nově nabídne také příjemný prostor k odpočinku.
tržnice
 

 
 

V závěru listopadu by měly být dokončeny práce na rekonstrukci, která umožnila nové prostorové členění plochy. „Centrálním bodem je zvýšený záhon se stávající katalpou, od které se rozvíjí plocha tržnice a nového odpočívadla. Zachovali jsme princip opěrné zídky, která ale dostává novou funkci odpočinkové plochy s lavičkami. Díky střídání plných bloků a dílů se zabudovaným sezením, se i tato část, stává odpočinkovou zónou,“ přiblížil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Zatímco většinu prací mohou občané sledovat na místě samém, dominantní vodní prvek se zatím zpracovává v ateliéru. „Hlavním prvkem a zároveň dominantou nového prostoru je netradiční fontána, která bude obzvláště v horkých dnech příjemným zpestřením návštěvníků. Společně s architektem aktuálně dolaďujeme finální podobu,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Obnovy se dočká i zeleň. Zídka z lícového zdiva bude lemovaná výsadbou středně vysokých keřů a dvojitou řadou vzrostlých stromů. „Tato úprava vytvoří přirozenou bariéru od rušné křižovatky, sníží prašnost a vytvoří příjemné mikroklima,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Samozřejmou součástí nové tržnice budou i prodejní stoly a lavičky pro odpočinek. Vše potřebné o dění ve městě se zde dozví lidé z nových informačních tabulí. Stavba bude dokončena koncem letošního roku, ale vzhledem k nemožnosti provozu vodního prvku v zimním období, plánuje radnice slavnostní otevření na jaro. V tu dobu už si bude moci veřejnost vychutnat atmosféru nového prostoru s prvními kvítky i vodní fontánou. Na rekonstrukci vyčlenilo město ze svého rozpočtu 6 milionů korun.

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 26.10.2021 / 26.10.2021

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2123


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém