Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V Otrokovicích startuje kurz podnikání, pro účastníky je zdarma

Bezpečně a bez rizika chce naučit podnikat všechny zájemce kurz „Podnikni to!“. Město Otrokovice jej spouští pro své občany zcela bezplatně. Je určen těm, kteří mají v hlavě podnikatelský nápad, ale neví, jak ho zrealizovat, podnikatelům, kteří hledají novou inspiraci a jistotu při zavádění nových produktů nebo zájemcům, které podnikání láká, ale konkrétní nápad ještě hledají.
podniknito
 

 
 

Město Otrokovice poskytne na realizaci projektu 516 tisíc korun. Polovinu by měla pokrýt dotace ze Zlínského kraje. „Podporu podnikatelského prostředí vnímáme jako velmi důležitou. Pandemická situace v tomto ohledu uzpůsobila úpadek mnoha firem, které musely hledat nové cesty. Je jistě i mnoho těch, kteří mají dobrý nápad, ale protože nemají zkušenosti s podnikáním bojí se jej přivést v život. Proto jsme se zapojili do projektu ‚Podnikni to!‘, který svým účastníkům dá potřebný návod, jak na to,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Pět setkání v pěti týdnech účastníky naučí, jak systematicky krok po kroku hledat a najít funkční nápad, otestovat jej, ověřit jeho potenciál a nastartovat finančně udržitelný projekt. 

„Účastníci získají obecné know-how, které už jim nikdo nevezme a nápady v jejich hlavě získají reálné obrysy. S minimem rizika a finančních investic. Nezáleží na tom, jestli je jejich snem mít menší lokální firmu, přivydělat si vlastním projektem při zaměstnání, nebo vybudovat mezinárodní firmu. Na konci kurzu budou mít smysluplný projekt a hlavně plán, jak jej úspěšně rozjet,“ přiblížila Lenka Pláteníková, kurzová manažerka projektu „Podnikni to!“. Její slova potvrzuje i jedna z absolventek kurzu Iveta: „Otevřely se mi oči - získala jsem spoustu inspirace a cenných rad. Zase mi svitla naděje na podnikatelský úspěch. Potvrdilo se mi, že když člověk chce a nepřestává hledat nové cesty, úspěch se dostaví. Poznala jsem inspirativní prostředí plné různých životních příběhů, které spojuje touha po vybudování něčeho vlastního, na co může být člověk pyšný. Na základě podnětů od zkušených lektorů jsem se mohla podívat na své dosavadní podnikatelské kroky zase z jiného úhlu, který přinesl nové podněty.” 

Kurzem účastníky provede zkušený podnikatel Martin Bernátek, zakladatel Ovečkárny. Díky jeho vedení a letitým zkušenostem se mohou účastníci vyhnout největším začátečnickým chybám a budou mít dost prostoru svůj projekt dobře nasměrovat. Inspirací budou bezpochyby i ostatní účastníci.

 

Kurz je určený pro občany města i okolních obcí, pro zaměstnané, studenty i maminky na mateřské. Skládá se z 5 setkání, která budou probíhat jednou týdně vždy ve středu. První workshop odstartuje ve středu 30. března 2022 v 17:30 v obřadní síni Městského úřadu, nám. 3.května 1340, Otrokovice. Účast je díky podpoře města Otrokovice a Zlínského kraje zdarma. Zájemci se můžou přihlásit na webu podniknito.cz na podstránce s názvem Podnikni to! v Otrokovicích nebo jednoduše napsat na e-mail platenikova@podniknito.cz.

 

Informace o kurzu Podnikni to! v Otrokovicích:

·        Kurz je určen pro všechny občany města a okolních obcí .

·        Úvodní workshop začíná 30. března 2022 v 17:30.

·        Kurz proběhne v obřadní síni  Městského úřadu, nám. 3.května 1340, Otrokovice.

·        Celkem je připraveno 5 tematických setkání, vždy ve středu od 17:30 do 19:30.

·        Kurz povede zkušený podnikatel - zakladatel huňatého e-shopu Ovečkárna Martin Bernátek.

 

  Projekt "Podnikni to!“ je spolufinancován Zlínským krajem.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Pláteníková

Kurzová manažerka Podnikni to!

+ 420 776 022 068

platenikova@podniknito.cz

 

 

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 14.3.2022 / 14.3.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 627


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém