Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V sobotu ovládnou Otrokovice běžci

ERSTE premier běžecký festival Otrokovice 2021 se uskuteční v sobotu 6. listopadu. Od rána tak budou běžci kroužit po Otrokovicích a přilehlém okolí, aby zdolali připravené trati. Na nejdelší běh o délce 63 km vyrazí účastníci maratonu a půl, následovat bude maraton a ½ maraton, závody dětí a mládeže a na závěr štafetový půlmaraton.
maraton
 

 
 

Start i cíl je situován do prostoru mezi lanovým centrem Lanáček a městskou sportovní halou, kde bude i zázemí pro startující.  Parkoviště pro závodníky je u hlavní budovy Nového stadionu, k prostoru startu a cíle bude přístup pouze pěšky.

ERSTE premier běžecký festival Otrokovice 2021 organizovaný oddílem atletiky TJ Jiskra Otrokovice v sobě zahrnuje hned několik závodů. Memoriál MUDr. Josefa Podmolíka v ½ maratonu, Continental running day - štafetový ½ maraton institucí, firem, rodin, přátel a mládežnických smíšených štafet, La Habana - otrokovický maraton, POS - maraton a půl, štafetový maraton a půl mix/ženy a Lanáček - běžecký závod žactva, dorostu a přípravek.

„Jak je tradicí, všechny individuální i štafetový závod mládeže, jsou bez placení startovného a časový program je uzpůsoben tak, aby si děti mohly odběhnout své individuální štafety a pak se představit v mládežnické, školní nebo oddílové, či rodiné štafetě. Také dospělí mají možnost absolvovat jak štafetu, tak i individuální půlmaraton,“ sdělil jeden z organizátorů Michal Petřík.

Závod vznikl v roce 2000. V roce, kdy 12. června doběhl svou životní pouť vynikající člověk, kamarád, lékař a běžec MUDr. Josef Podmolík. Půlmaraton navázal na historii vytrvalostních běhů, které měly v Otrokovicích vždy tradici. „Ještě v 90. letech minulého století se v našem městě běhal maraton, jehož konání přerušily povodně v roce 1997. V začátcích byl vytrvalostní běh v útlumu, a tak byl Memoriál od prvního ročníku spojen s tehdy nastupující novinkou - in line bruslemi. Od úvodních ročníků byl okruh situován v územní části Baťov se zázemím v Městské sportovní hale a probíhalo se kolem domu Podmolíkových. Z bezpečnostních důvodů byl po vybudování cyklostezky okruh pozměněn a základnou se stala budova Nového stadionu. Další úpravy doznala trať, když se start a cíl přesunul k Městské sportovní hale a lanového centra Lanáček,“ přiblížil Petřík. I přes složitou COVID situaci se do hlavního závodu v půlmaratonu podařilo zajistit kvalitní mezinárodní konkurenci, když se vedle jednoho z nejlepších českých běžců Jiřího Homoláče představí Michail Kulkov z Ruska, dále pak ukrajinští závodnící Yuriy Blahodir, Artem Kazban a Witalij Marynicz, v ženách uvidíme držitelku českého traťového rekordu Terezu Ďurdiakovou, účastnici OH v Tokiu v chůzi na 20 km, kde skončila na 30. místě a sekundovat ji bude Maryna Nemczenko z Ukrajiny. Svůj premiérový maraton si zaběhne domácí Filip Bukovjan, ve štafetě legend se pak představí jeho otec Vlastimil, spolu s nejrychlejším vytrvalcem české historie Róbertem Štefkem, kteří budou doplněni o českou reprezentantku v horských bězích Barboru Macurovou a Martina Kleibla, jednoho z členů úspěšného družstva mužů TJ Jiskraz let 1996-1999. Pro zájemce o zaběhnutí trati půlmaratonu za čas 1:30:00 pak bude dělat vodiče tempa Petr Vabroušek, legendární triatlonista a běžec.

Více informací na http://www.pul-maraton.cz/



 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 5.11.2021 / 5.11.2021

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 676


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém