Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Akce Evropského týdne mobility jsou v plném proudu

80 kol pro Afriku, 40 tisíc korun pro Gambii a především rozzářené tváře dětí, které se bavily s pohádkovými postavičkami, při sportování a plnění úkolů. To vše přinesly víkendové akce v Otrokovicích konané v rámci Evropského týdne mobility.
nakole
 

 
 

V pátek odpoledne navštívily park u městské polikliniky desítky dětí, které naslouchaly pokynů Rákosníčka, Makové panenky, medvídka Pú, maxipsa Fíka a dalších známých postaviček a užily si tak krásnou akci pod taktovkou DDM Sluníčko Otrokovice Pohádky v dopravě. Jak už název napovídá, děti musely plnit úkoly s dopravní tématikou. Například Červenou Karkulku musely správně převést přes přechod, s Hurvínkem zdolat překážky na koloběžce, s Tlapkovou patrolou si mohly vyzkoušet masáž srdce na figuríně a řadu jiných. Odměnou byla velká pochvala i sladkosti. Kdo splnil, mohl se volně přesunout na hřiště k sokolovně, kde TJ Jiskra Otrokovice připravila sportovní disciplíny s překážkami, trampolíny a oblíbené projížďky na koloběžkách. Sportování bylo zakončeno opékáním špekáčků.  

Sobota patřila Běhu pro Gambii. Každý, kdo chtěl běžet, si našel svého sponzora, u kterého si předem nasmlouval částku za odběhnutá kolečka kolem Nového stadionu na Štěrkovišti. Tuto akci tradičně zajišťuje ZŠ Mánesova, jejíž žáci se staví nejen na start běhu, ale dohlíží i na trať. Zapojily se ale i další otrokovické školy. 68 účastníků letos vyběhalo dle předběžného vyčíslení asi 40 tisíc korun. 

Nedělní akce Poznej Otrokovice (nejen) na kole provedla účastníky celým městem. Děti si prohlédly hasičskou techniku, vlak Českých drah, plnily úkoly městské policie i města Otrokovice, zvládaly slalom na koloběžkách s Otrokolem, navštívily stánek Turistického informačního centra v přístavišti, historické i moderní vozy DSZO. V cíli na táborové základně DDM Sluníčko dostali všichni účastníci trička Evropského týdne mobility a špekáček k opečení. Na místě byl připraven skákací hrad, ukázky z hodin aerobiku, gymnastiky i atletiky. Modeláři vypustili na Štěrkoviště modely lodí, a kdo chtěl, mohl si zahrát stolní hru, nebo si namalovat kamínek na památku.

Při nedělní sbírce Kola pro Afriku se podařilo vybrat 80 jízdních kol, které usnadní překonávání dlouhých vzdáleností za vzděláním dětem v Africe.  

Kdo se zúčastnil, nelitoval. Akce v rámci Evropského týdne mobility ale ještě nekončí. Bude se cvičit sportklubem Eva, s Tj Jiskra Otrokovice se můžete projet na koloběžkách, společně si užít Den bez aut v parku před Společenským domem, ve středu cestovat v MHD zdarma nebo dostat zdarma snídani při cestě MHD do práce.

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 20.9.2021 / 20.9.2021

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červenec 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
26. týden262728293012
27. týden3456789
28. týden10111213141516
29. týden17181920212223
30. týden24252627282930
31. týden31123456

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 636


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém