Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Partnerství měst umožní poznat dětem jiný kraj

Partnerství mezi městy dává příležitost školským zařízením i spolkům, aby se setkávaly a vyměňovaly si zkušenosti. Témata spolupráce je ale potřeba dohodnout předem. Každoročně se proto setkávají zástupci samospráv, aby jednali o projektech realizovaných v následujícím roce, které mají potenciál stát se tématem pro mezinárodní spolupráci.
vac
 

 
 

Do maďarského Vácu vyrazila starostka města Otrokovice Hana Večerková v doprovodu místostarosty Petra Ťopka, aby společně stanovili témata pro rok 2022. „S představiteli partnerských měst se setkáváme pravidelně ať už v rámci organizovaných akcí, nebo na pracovních jednáních. Vždy je důležité projednat body, které nás spojují. V současné době máme tři partnerská města. Spolupráce se slovenskou Dubnicí nad Váhom, polským Zawadzkiem a maďarským Vácem nám otevírají brány pro projekty v rámci Vyšehradské čtverky. V posledních dvou letech úzce spolupracujeme také se slovenským městem Partizánské, se kterým nás spojuje především baťovská historie a v příštím roce bychom souznění dvou měst chtěli dát oficiální rámec ve formě partnerství,“ nastínila současnou situaci starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Partnerská města jsou naladěna na stejnou vlnu. Jde především o propojení a setkání samotných občanů. V minulosti se tak děti ze základních škol účastnily vyšehradských sportovních her, kluby důchodců se setkaly se svými zahraničními protějšky, výtvarné i fotografické spolky recipročně uspořádaly výstavy a otrokovický ženský pěvecký sbor si zazpíval v maďarské katedrále. V Otrokovicích se také opakovaně představily hudební uskupení z partnerských měst. „V letošním roce jsme se domluvili na spolupráci v oblasti školství. Obdrželi jsme pozvání pro 20 dětí z druhého stupně základních škol, které se mohou účastnit pětidenního setkání mládeže ze sedmi zemí Evropy zaměřeného na aspekty ekologie či digitálních technologií v evropském měřítku. Vše formou exkurzí či interaktivních workshopů, jejichž výsledkem budou vlastní prezentace nabytých vědomostí,“ přiblížila hlavní bod spolupráce pro příští rok starostka města Otrokovice Hana Večerková. Téma padlo také na sportovní hry mládeže, pořádání městských slavností a organizování společných výstav.

„Vždy se snažíme dojednat spolupráci, která přinese místním organizacím a spolkům možnost zažít něco navíc. Spolupráce směřovaná do oblasti školství dává dětem příležitost nejen načerpat nové informace a srovnat své znalosti s dětmi z jiných zemí, ale také šanci poznat jiný kraj, jeho historii a zvyky. Navíc v novém, ale atraktivním prostředí jsou děti více motivovány nabízené informace přijímat, a to považuji za klíčové,“ uzavřel místostarosta Petr Ťopek.  

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 9.11.2021 / 9.11.2021

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Leden 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
52. týden2627282930311
1. týden2345678
2. týden9101112131415
3. týden16171819202122
4. týden23242526272829
5. týden303112345

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 668


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém