Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Otrokovice zažily investičně úspěšný rok

Jako investičně úspěšný můžou Otrokovice hodnotit rok 2021. Projekty celkem za 106 milionů korun jdou ve městě znát. Na seznamu investic je více než šedesát projektů. Finanční prostředky města byly směřovány do oblasti volného času, dopravy, úprav veřejného prostranství, školství i revitalizace budov. Částka v sobě obsahuje nejen fyzicky realizované stavby, ale i projektovou přípravu k těmto stavbám a přípravu pro další stavby v navazujících letech.
skluzavka
 

 
 

Mezi nejvýznamnější dokončené stavby patří revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště v rozsahu první etapy, kde vzniklo nové dětské hřiště, které je svou rozlohou 700 m2 jedním z největších na Moravě. Příjemný pobyt přináší návštěvníkům také dřevěná pevná mola před vstupem do vody a plovoucí mola. První etapa revitalizace celé oblasti přinesla moderní vzhled a řadu novinek. „V dalších letech počítáme s postupnou proměnou areálu. Jako první by měla přijít na řadu úprava sportovišť a následně výstavba hlavní budovy. Naším cílem ale není jen lákat návštěvníky z širokého okolí, ale zejména vytvořit příjemné místo pro odpočinek občanům Otrokovic,“ zmínila starostka města Hana Večerková.

Stavba skateparku je prvním prvkem v budoucí Free-time zóně Trávníky. Její výstavbou vyšlo město vstříc zejména teenagerům, kteří dosud neměli ve městě prostor pro populární sporty na kolečkách. „Mládež často jezdila do Napajedel, kde je nejbližší skateparkové hřiště. Apely zněly nejen od mládeže, ale i jejich rodičů, kteří dnes mohou v klidu nechat dítě vyřádit na ploše uzpůsobené pro brusle, skateboardy i BMX kola. Denně zde trénují desítky dětí. Pokud to počasí dovolí, je na hřišti stále plno a vidět zde můžeme všechny věkové kategorie, nejen dospívající,“ hodnotí Hana Večerková.

Obnovu si po letech zasloužil i městský hřbitov v Kvítkovicích. Došlo k jeho rozšíření, úpravě vnitřních ploch i rozšíření parkoviště s tolik žádanou změnou organizace dopravy. „Hřbitov si pozornost jednoznačně zaslouží. Místo posledního odpočinku má být důstojné, proto do budoucna počítáme s úpravou i pietní síně. Drobné opravy na budově jsme realizovali již v letošním roce a budeme s nimi pokračovat i nadále,“ uvedla starostka.    

V letošním roce se více než kdy jindy investovalo do oprav stávajícího majetku. Průběžně docházelo k zateplování budov, výměnám oken, u nebytových prostor to byla například výměna výkladců. Finančně nejvýrazněji bylo podpořeno zlepšení tepelně technických vlastností na budově SENIORu B na Baťově. „Investicí jsme reflektovali i potřeby klientů, kteří si zaslouží důstojné stáří. Současně do budoucna představuje oprava i úspory v oblasti energií, což považujeme za důležité zejména v této době, kdy jdou ceny prudce nahoru,“ míní starostka. Nového kabátu se dočkala i budova Otrokovické BESEDY, kde se podařilo najít shodu se spolumajitelem objektu, společností BILLA, která se na finančním pokrytí investice také podílela.  

Vyšší komfort obyvatelům přinesly i investice na poli dopravy. Zrekonstruovány byly úseky chodníků i silnic. K výstavbě nových parkovacích míst došlo na sídlištích a zejména u městské polikliniky. „Oblast dopravy je velkým tématem. Sídliště se potýkají s nevyhovujícím stavem chodníků a nedostatkem parkovacích míst. Tohoto stavu jsme si vědomi. Snažíme se průběžně investovat i v této oblasti, ale vzhledem k nákladnosti na výstavbu je to finančně náročné. V letošním roce jsme takto vydali téměř 10 milionů korun. Vzhledem k množství a potřebě oprav musí být tyto rozloženy do několika let,“ zvažuje otrokovická starostka Hana Večerková.   

Řada akcí byla v letošním roce zahájena, ale z jejich dokončení se občané budou moci těšit v příštím roce. Slavnostní otevření se již z jara uskuteční v prostoru nové tržnice na Trávníkách. Stavbě chybí už jen vodní prvek, který v zimním období není možné instalovat. Netradiční fontána, jejíž podobu si radnice nechává jako překvapení, bude spuštěna při slavnostním otevření, které by mohlo mít podobu farmářských trhů s doprovodným programem. Ve výstavbě je také dětské brouzdaliště na městském koupališti. To dozná změn zejména v nových technologiích, které jsou nezbytné pro jeho provoz. Lidé jistě ocení nové skluzavky i atrakce pro děti. Na nové zázemí čeká také dětské dopravní hřiště. Nová budova bude obsahovat dvě učebny, hernu, šatny, WC, sklady i kabinet. Díky nové budově bude moci být zázemí dopravního hřiště využíváno prakticky celoročně. Stavba je financována z rozpočtu města s finančním příspěvkem od Zlínského kraje. „V příštím roce nepůjde jen o tyto velké investice. Budeme nadále pracovat na rozvoji města a jeho údržbě ve všech oblastech s ohledem na budoucí rozpočet. Chceme, aby se zde lidem dobře žilo a našli ve městě vše, co potřebují – kvalitní zázemí pro poskytované služby, síť cyklostezek, bezbariérové chodníky i silnice,  příjemný prostor pro trávení volného času a odpočinek, důstojné prostředí pro zdravotní a sociální služby a v neposlední řadě perfektně vybavené školy, kde se budou dobře cítit žáci i učitelé,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

 

Nejvýznamnější investice:

 

 

 

 

 

 

 

Stav investice

Oblast

Výdaj v roce 2021 (Kč)

 

 

 

Realizace do 2022

Dětské dopravní hřiště - vybudování zázemí     

15 910 000,00

Projekt + realizace

Revitalizace Rekreačního areálu Štěrkoviště                                

12 811 000,00

Realizace do 2022

Městské koupaliště - revitalizace                

12 762 000,00

Realizace

Zlepšení energetických vlastností SENIORu B      

7 990 000,00

Realizace

Rozšíření hřbitova               

6 860 000,00

Realizace

Revitalizace tržiště Trávníky               

6 470 000,00

Projekt + realizace

Freetime zóna Trávníky - skatepark, projekt pumptrack                           

6 341 000,00

Realizace

Zvýšení kapacity parkoviště u Polikliniky        

4 900 000,00

Realizace

Bařinky výstavba inženýrských sítí                        

3 406 000,00

Realizace

Výměna výloh na ul.Tylova                        

2 125 000,00

Realizace

Otrokvoická BESEDA - revitalizace fasády                           

2 009 000,00

Realizace

Socha J. A. Bati                                  

1 790 000,00

Realizace

Výkupy pozemků                               

1 720 000,00

Realizace

Dětské hřiště Štěrkoviště                        

1 650 000,00

Realizace

ZŠ Mánesova - výměna oken                               

1 574 000,00

Projekt + realizace

Revitalizace přístaviště Morava                  

1 552 000,00

Realizace

Přechody pro chodce na ul. Bartošova             

1 200 000,00

Projekt

Hurdisovy domy                     

1 053 000,00

Realizace

SENIOR B - sesterny a pečovatelny                           

940 000,00

 

 

U investic s přesahem do roku 2022 nejde o celkovou výši investice, pouze její část.

Kompletní tabulku investic najdete v příloze.

 

Odkazy

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 20.12.2021 / 20.12.2021

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2212


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém