Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V přístavišti vzniká nová odpočinková zóna

Zázemí parku u přístaviště v Otrokovicích na Baťově prochází proměnou, která zajistí možnost odpočinku všem návštěvníkům a uživatelům přilehlé páteřní cyklostezky. Vznikají zde nové chodníky, lavičky a doplněn bude také nový mobiliář. Otrokovičtí radní se také shodli na dobudování druhé etapy, která naváže stavbou budovy se zázemím pro informační centrum, občerstvení i sociální zařízení.
přístaviště
 

 
 

Otrokovickým přístavištěm přes léto doslova proudí aktivní lidé, kteří se vydali na výlet na kolech, pěšky či jinými prostředky. Významnému turistickému uzlu, který se nachází na rozhraní tří regionů, ale chybělo potřebné a hlavně důstojné zázemí. „V loňském roce jsme se rozhodli investovat přibližně 1,6 milionu korun, které by pomohly vytvořit příjemné místo pro odpočinek pro všechny, kdo do těchto míst zavítají. Využili jsme stávajícího parku a vzrostlých stromů, které v letních dnech vytvoří příjemný stín a vybízí tak k zastavení. Hlavním cílem bylo prostor kultivovat a umožnit jeho větší využití, ale zároveň udržet jeho přírodní charakter,“ přiblížila hlavní myšlenku projektu starostka města Otrokovice Hana Večerková.   

Základ první etapy projektu tvoří chodníky pro pěší v obloukovém a kruhovém tvaru, které jsou navrženy tak, aby nezasahovaly do kořenového systému stávajících vzrostlých stromů. „Na chodníky navazují pobytové zpevněné plochy ve tvaru kruhu nebo kruhových výsečí pro mobiliář.  Dominantním prvkem jsou velkokapacitní obloukové sedací lavice ze žulové podezdívky. Chodníky a kruhová plocha jsou navrženy z broušeného betonu, navazující odpočinkové plochy z drobné žulové mozaiky, která bude lemována dvojřádkem ze žulové kostky,“ popsal vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Na odpočinkovou zónu naváže druhá etapa projektu, která počítá s vybudováním nové sestavy budov. Sem se přesune turistické informační centrum, oblíbené občerstvení i potřebné sociální zázemí. „Všechny tyto prvky v přístavišti byly. Nicméně každý samostatně, roztříštěně a bez koncepce. Soustředěním všeho pod jednu střechu celý prostor prokoukne a dostane novou ucelenou tvář. Věřím, že se stane oblíbenou zastávkou na této frekventované trati,“ uzavřel otrokovický místostarosta Petr Ťopek.    

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.3.2022 / 23.3.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 667


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém