Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V Otrokovicích odstartoval projekt „Podnikni to!“

První workshop mají za sebou účastníci kurzu „Podnikni to!“, který pro své občany spustila otrokovická radnice. Projekt si klade za cíl naučit jeho účastníky podnikat bezpečně a bez rizika. Kurz je pro účastníky zdarma. Náklady hradí město ze svého rozpočtu.
podniknito
 

 
 

V obřadní síni otrokovické radnice se ve středu v podvečer sešla dvacítka lidí, kteří zvažují start nového podnikání. „Do kurzu jsou přihlášeni lidé, kteří mají konkrétní podnikatelský záměr a hledají cesty, jak jej realizovat, ale také ti, co by se rádi do podnikání vrhli, založili svůj vlastní byznys, ale nápad teprve hledají,“ přiblížila Lenka Pláteníková, kurzová manažerka projektu „Podnikni to!“.

Kurzem účastníky provádí zkušený podnikatel Martin Bernátek, zakladatel Ovečkárny. Díky jeho vedení a letitým zkušenostem se mohou účastníci vyhnout největším začátečnickým chybám a budou mít dost prostoru svůj projekt dobře nasměrovat. Inspirací jsou bezpochyby i ostatní účastníci. „Hned při prvním setkání jsme se seznámili se základy, co by náš projekt měl obsahovat a jak si ověřit, že náš nápad může být úspěšný, bylo fajn, že vše probíhalo vzájemnou komunikací mezi lektorem a účastníky. Další kurzy mají na sebe navazovat, tak abychom na konci věděli, jak začít realizovat svůj podnikatelský plán. Věřím, že tento kurz má potenciál ukázat nám možnosti a nové pohledy na naše záměry,“ zhodnotil Martin, jako jeden z účastníků projektu. Pět setkání v pěti týdnech účastníky naučí, jak systematicky krok po kroku hledat a najít funkční nápad, otestovat jej, ověřit jeho potenciál a nastartovat finančně udržitelný projekt. 

Město Otrokovice poskytne na realizaci projektu 516 tisíc korun. Projekt má i podporu Zlínského kraje, který pokryje polovinu nákladů. Do kurzu jsou zapojení občané města a okolních obcí, zaměstnaní, studenti i maminky na mateřské. „Podnikatelská komunita je důležitou součástí každé obce a podpora podnikatelského prostředí je její nedílnou součástí. Podpora podnikání v rámci každého města má významný dopad i na celý kraj. Projekt je zaměřen na vznik nového podnikání, které s sebou může přinést vznik nových pracovních míst, nabídku nových služeb, vytváření konkurenčního prostředí a řadu dalších pozitiv. Proto jej vnímám jako smysluplný,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

 

 Projekt "Podnikni to!“ je spolufinancován Zlínským krajem.

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 1.4.2022 / 1.4.2022

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červenec 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
26. týden27282930123
27. týden45678910
28. týden11121314151617
29. týden18192021222324
30. týden25262728293031
31. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 636


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém