Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Klubík pomůže rodinám z Ukrajiny

město Otrokovice
Postarat se o děti a dát tak rodičům prostor zařadit se do pracovního procesu a vyřídit si všechny potřebné záležitosti. To je nabídka adaptačního klubu „Klubík“, který je novinkou Domu dětí a mládeže Sluníčko v Otrokovicích, které zřizuje město Otrokovice.
 

 
 

Adaptační klub „Klubík“ je určen ukrajinským dětem ve věku od 3 do 6 let. Fungovat začne od 11. dubna 2022. „Reagovali jsme na akutní potřebu ukrajinských rodin, kdy rodiče mají již zajištěnou práci, ale vzhledem k nemožnosti umístit dítě do mateřské školy, nemohou do zaměstnání nastoupit. V rámci pracovní skupiny jsme řešili způsoby, kterými by šlo situaci vyřešit. S nabídkou přišla ředitelka Domu dětí a mládeže Sluníčko Eva Pšenčíková, která v rámci kapacit zařízení nabídla možnost zřízení nového kroužku, který by umožnil zajistit potřebnou péči o dítě v době, kdy rodiče pracují. Jde o další bod komplexních činností, které koordinujeme tak, aby příchozí občané našli potřebné zázemí včetně všech služeb. Nový kroužek pro děti naváže na aktivity, jako jsou jazykové kurzy, začleňování dětí do základních škol i mateřské školy, zajišťování ubytovacích kapacit včetně jejich vybavení, spolupráce s potravinovou bankou, Charitou i farností,“ vyjmenovala starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Provozní doba „Klubíku“ je od pondělí do pátku od 6.30 do 16.00 hodin. V době státních svátků provoz „Klubíku“ zajištěn není. Přijaté děti musí být již bez plenek a musí být schopné samostatné konzumace jídla. Děti budou mít „Klubík“ zdarma, a to včetně obědů a pitného režimu. Dopolední a odpolední svačinku si děti přinesou z domu ve svačinkové krabičce. Město Otrokovice pro tyto účely vyčlenilo ze svého rozpočtu 600 tisíc korun. „Při jednáních jsme hledali nejrychlejší a současně nejefektivnější způsob, jak se o děti postarat. Vycházela jsem z našich zkušeností, kdy v rámci zájmového vzdělávání  pracujeme s dětmi od 15 měsíců. Bylo proto logické využít naše možnosti a Klubík provozovat,“ vysvětlila ředitelka DDM Sluníčko Eva Pšenčíková s tím, že nejtěžší bylo personální zajištění. Jedním z požadavků na vedoucí Klubíku byla schopnost dorozumět se v ukrajinském jazyce. Klubík bude pod DDM Sluníčko fungovat do konce srpna. Poté by měly ukrajinské děti nastoupit do Mateřské školy Otrokovice, která pro ně vypsala samostatný termín zápisu 2. června 2022. Město Otrokovice v této souvislosti pracuje na řešení, jak rozšířit kapacitu mateřské školy, aby mohla přijmout co nejvíce dětí. „Rádi bychom otevřeli novou třídu mateřské školy. V současné době máme vytipovány prostory a řešíme finanční a technické zajištění,“ doplnila starostka města Otrokovice Hana Večerková.       

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.4.2022 / 8.4.2022

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden272812345
10. týden6789101112
11. týden13141516171819
12. týden20212223242526
13. týden272829303112
14. týden3456789

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 620


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém