Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Otrokovice mají čerstvé vicemistryně ČR v gymnastickém aerobiku

Tituly vicemistryň české republiky si dovezly z Prahy svěřenkyně trenérky Barbory Karlíkové z klubu gymnastického aerobiku BK Otrokovice. Stříbro se na krku děvčat zalesklo hned několikrát, v kategorii jednotlivců, sestavách trojic, pětic i šestice složené z nejmenších dětí. Druhá místa doplnila jedna bronzová medaile za sólovou sestavu.
gabk
 

 
 

Plné naděje a očekávání přijely v pátek do pražské sportovní haly Řepy děvčata z otrokovického klubu gymnastického aerobiku. Těšili se, že poměří síly s konkurenčními kluby z celé republiky v rámci Mistrovství ČR. Zároveň měly možnost postavit se na start 15. ročníku Czech Aerobic Open Prague, kde soutěží reprezentantky z dalších devíti zemí nejen z Evropy. Na startu tak zářila úřadující mistryně světa z Turecka, dech se tajil nad výkony týmů z Bulharska, Ázerbájdžánu, Rakouska či Německa. Nejdelší cestu musel vážit reprezentační tým Austrálie. 

Dívky z Otrokovic si vedly skvěle. V kategorii jednotlivců do 8 let si nejlépe stála Inna Volková, která obsadila druhé místo. O tři desetiny bodu za ní na třetím místě skončila Markéta Vaculová. Tyto dívky společně s Emmou Čablovou braly stříbro v soutěži trojic a společně s Eliškou Srnovou a Karolínou Tkadlecovou přidali stříbrnou medaili i v pětici. Druhé místo obsadila i společná sestava šestice nejmenších dětí, které se na start postavily vůbec poprvé ve složení Ema Ambruzová, Johana Ambruzová, Karolína Doleschalová, Adéla Podolová, Zuzana Sedláčková, Sofie Ševečková, poslední tři jmenované přidaly bronz ve trojici.

Dobře reprezentovaly i starší dívky v kategorii 9 – 11 let. Nejúspěšnější z otrokovického klubu byla Veronika Klofáčová, které medaile utekla o půl bodu a skončila tak na čtvrtém místě. Se stejným výsledkem, ale rozdílem jen 0,05 bodu skončila i v sestavách trojic, kdy závodila společně s Terezou Ernestovou a Annou Tkadlecovou. Nejtěžší startovní pozici měla Matějíčková Aneta, která se postavila na start jako jedna z nejmladších dívek v kategorii 12 – 14 let. „Letos šlo o naše první závody a jsem velmi ráda, že se děvčatům dařilo. Je to pro ně velká motivace. Navíc měly možnost vidět ty nejlepší reprezentační týmy z celého světa a načerpat tak inspiraci do dalších tréninků a závodů,“ uvedla trenérka Barbora Karlíková z klubu gymnastického aerobiku BK Otrokovice.

Další příležitostí, kdy budou moci děvčata zúročit natrénované hodiny, je Pohár federací 23. a 24. dubna v Praze a 4. - 5. června v Bratislavě.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 11.4.2022 / 11.4.2022

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červenec 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
26. týden27282930123
27. týden45678910
28. týden11121314151617
29. týden18192021222324
30. týden25262728293031
31. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2197


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém