Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Práce na městském koupališti finišují

Městské koupaliště v Otrokovicích se již brzy otevře veřejnosti. Největší změny budou připraveny pro děti. Zcela nové brouzdaliště pro nejmenší bude mít řadu zábavných prvků. Široké skluzavky si užije i starší mládež a dospělí. V příštím týdnu by se měl bazén poprvé naplnit vodou pro zkoušku všech technologií.
koupaliště
 

 
 

Od podzimu loňského roku probíhá rekonstrukce na městském koupališti. Ta zahrnuje stavbu zcela nového dětského brouzdaliště, doplněnou o vodní skluzavky do prostoru velkého bazénu, novou úpravnu bazénové vody a strojovnu pro vodní atrakce. Rekonstrukce koupaliště si z rozpočtu vyžádá přibližně 20 milionů korun.

Brouzdaliště tvoří dva propojené bazény - výše položený obdélník a níže položený čtverec. „Jsou zhotoveny z železobetonové konstrukce s finálním povrchem z bazénové fólie. První z bazénů je o rozměrech 12 x 10,6 metru přičemž hloubka v něm dosahuje 35 – 40 centimetrů. Druhý navazující bazén měří 15,4 x 6,6 metru s hloubkou 5 – 20 centimetrů. Brodítka jsou o rozměrech 2,4 x 2 metry. Brouzdaliště je osazeno řadou zábavních prvků, jak na ruční pohon, tak samostatně stříkající. Vlastní silou si tak děti napumpují vodní kyblíčky, vyzkouší vodní dělo a terč i stříkajícího delfína. Pod stříkající vodou se proběhnou kolem hada a ježka,“ popsal Jiří Andrlík z odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

Rekonstrukce byla nutná zejména kvůli bazénovým technologiím a rozvodům, které již byly zastaralé a na hraně životnosti. Pod novou stavbou tak jsou vybudovány šachty, které pojmou veškeré potřebné technologie.

„Provedením rekonstrukce jsme se chtěli vyhnout havarijnímu stavu, který by mohl způsobit náhlé uzavření koupaliště třeba i uprostřed sezóny. Ten hrozil v případě zachování stávajících rozvodů. Vzhledem k rozsáhlým bouracím pracím, které byly s tímto spojeny, jsme se rozhodli zmodernizovat dětské brouzdaliště a doplnit jej o zábavní prvky, které zde chyběly. Řada přišla i na výměnu skluzavky do velkého bazénu. Nová široká dvojskluzavka má větší kapacitu a bude i bezpečnější. Baťova skluzavka zůstane v areálu koupaliště, ale už jen jako vzpomínka na baťovskou éru. Je to jedna z posledních skluzavek, kterými byly koupaliště budované v té době jedinečné. Zachováme tak kousek historie i pro další generace,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

V květnu by mělo být koupaliště spuštěno do zkušebního provozu. V případě příznivého počasí se veřejnosti otevře již v červnu. „Na začátek prázdnin a první červencový den plánujeme symbolické slavnostní otevření s doprovodným programem pro celou rodinu. Věřím, že nám bude přát počasí a koupaliště v novém kabátě si užijeme po celou dobu letních prázdnin,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

 

 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 26.4.2022 / 26.4.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Únor 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
5. týden303112345
6. týden6789101112
7. týden13141516171819
8. týden20212223242526
9. týden272812345
10. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 668


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém