Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Začala druhá etapa revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště

Sportoviště v novém kabátu i nový mobiliář přinese druhá etapa revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště. Ta navazuje na rekonstrukci odpočinkových mol a dětského hřiště z loňského roku. Práce byly zahájeny v pátek a potrvají konce června. Radnice pro tyto účely vyčlenila z rozpočtu 4,7 milionu korun.
ros
 

 
 

Oblíbená sportoviště jsou v areálu soustředěna na jednom místě a v létě jsou hojně využívána rekreačními sportovci. Nejoblíbenější jsou beachvolejbalová hřiště, která mohou s vlastním vybavením lidé využívat zdarma. Nejen na jejich nepřetržitém provozu již bylo značně patrné opotřebení a také zázemí neodpovídalo současným požadavkům. Proto se město Otrokovice rozhodlo pro jejich revitalizaci. „Naším cílem je pojmout celou oblast koncepčně. V rámci jednotlivých etap se postupně věnujeme nejvíce vytíženým částem. V první řadě tak prošly proměnou mola a dětské hřiště. Z obou se okamžitě stala oblíbená atrakce a lidé se zde schází nejen v hlavní letní sezónu ale celoročně. Nyní přišla řada na sportoviště, která jsou využívána od jara do podzimu. Důraz jsme kladli zejména na beachvolejbalové hřiště, kde přibydou solární sprchy a nově také plochy pro odkládání osobních věcí a vybavení sportovců. Revitalizací dostane tato část oblíbeného areálu jednotný charakter,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.      

„V místě stavby se nachází dvojice hřišť pro beach volejbal, víceúčelové asfaltové hřiště, dlážděná plocha pro stolní tenis, průlezky a oplocení. Stávající plochy a zařízení budou odstraněny, umístění a tvar volejbalového hřiště zůstane zachován. Písek z původního hřiště nepřijde na zmar. Bude s ním vysypána část pláže, v místech, kde si rády hrají děti,“ doplnil Erik Štábl, vedoucí odboru rozvoje města. Nové volejbalové hřiště je navrženo o velikosti 26 x 22 metrů, okolo něj bude nové oplocení v délce 65,5 m, a dopadová plocha v šířce 2,0 m s povrchem z umělé trávy. Podél volejbalového hřiště přibude lavice z gabionu v délce 22 metrů, po jeho pravé straně dvojice solárních sprch, ohraničených gabionovou zídkou o výšce 2 metry. Podlaha sprch bude z dřevěného roštu, který je položen na vrstvě kačírku. Spodní vrstva ze štěrkodrti zajistí zasakování vody ze sprch. V místech mezi volejbalovým a streetbalovým hřištěm je počítáno s odstupem 3,6 metru. Hřiště pro streetbal je navrženo na půdorysné ploše 15 x 11 metrů se zaoblenými rohy. Hrací plochy hřiště budou barevně vymezeny. Pro stolní tenis je navržena dvojice totožných hřišť umístěných vedle sebe na ploše 11 x 5 m.

Povrch všech ploch je mimo volejbalové hřiště tvořen povrchem z umělé trávy v různých barevných variacích. Jeho skladba zaručuje maximální odvod povrchové dešťové vody z plochy sportoviště. V rámci revitalizace budou v prostoru umístěna i dvě pítka.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 26.4.2022 / 26.4.2022

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Září 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
35. týden2930311234
36. týden567891011
37. týden12131415161718
38. týden19202122232425
39. týden262728293012
40. týden3456789

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 644


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém