Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Slalomová akademie pro nové zájemce o automobilový sport

Naskočit do klasických motoristických disciplín, jako jsou rally, vrchy či okruhy, není pro začátečníka nic jednoduchého. Existuje však disciplína, která jednak dokáže připravit jezdce na vstup do zmíněných závodů, ale také sama nabídne vzájemný hodnotný sport mezi soupeři – automobilový slalom. Mezi jeho největší výhody patří to, že zájemcům jako sportovní náčiní postačí běžné civilní auto, a díky minimální věkové hranici 14 let se jej mohou účastnit i skutečně mladí jezdci.
slalom
 

 
 

I účast v automobilových slalomech však má svá pravidla a specifika a úplní nováčci mnohdy až na místě těsně před startem zjišťují, jak to vlastně na těchto závodech chodí. Aby se podobným situacím předešlo a závodníci z řad veřejnosti byli na start vhodně připraveni, chystá Středisko automobilového sportu Zlín společně s Autoklubem České republiky uspořádat premiérovou Akademii automobilového slalomu. Ta je určena pro všechny zájemce, kteří by si chtěli tuto vstupní a finančně dostupnou kategorii automobilových závodů vyzkoušet. „Automobilový slalom je určen pro širokou motoristickou veřejnost, pravidelně zveme na zlínský závod všechny fanoušky, aby si sami přijeli vyzkoušet jízdu proti stopkám. Uvědomujeme si ale, že není úplně jednoduché přijít do neznámého prostředí a zorientovat se v předpisech i způsobu závodění. Proto jsme připravili akci, kde všem vysvětlíme sportovní řády, technické předpisy, způsob organizace závodu, bezpečnostní požadavky, a také umožníme na připravené trati tréninkové jízdy,“ řekl k připravované akci šéf Střediska automobilového sportu ve Zlíně a předseda komise slalomu AS AČR Miloslav Regner.

Akademie proběhne v neděli 15. května, tedy dva týdny před úvodním víkendem Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu, které začne závody v Přerově a Otrokovicích. A právě na zkušební dráze společnosti Continental Barum, kde se bude na konci května závodit o body do šampionátu, proběhne i připravovaná akademie. „Náš původní záměr byl uspořádat tuto akci v polovině dubna, s větším odstupem od prvního závodního víkendu, ale intenzivní testovací program na zkušební dráze i souběh jiných akcí nám v podstatě určil termín až do května. Věříme, že se dostaví spousta zájemců, kteří budou chtít vyzkoušet poměrně nenákladný automobilový sport,“ vrátil se k termínu a místu akademie Jan Regner, člen prezídia Autoklubu ČR.

Protože jsou slalomy vhodným způsobem vstupu do automobilového sportu ještě před dovršením věku pro získání řidičského oprávnění, počítají organizátoři i se zájmem rodičů a jejich nezletilých ratolestí. „Uvědomujeme si, že v našich podmínkách není možné pro nezletilé řidiče legálně trénovat. Pro ně budeme mít připravené vozidlo Škoda Fabia uzpůsobené pro výuku v autoškole a zkušenou instruktorku. Každý rodič tak bude mít možnost svěřit svého potomka nejprve do odborných rukou a poté s ním vyrazit na trať ve vlastním autě,“ doplňuje informaci k účasti neřidičů Miloslav Regner.

Aktuální informace k připravované akademii včetně časového harmonogramu akce a registrace budou zveřejněny na stránkách www.autoslalom.cz.

 

Předběžný harmonogram akce:

Registrace před akcí na mail: marketing@czechrally.com nebo na telefonu 722 903 504

do 9:45 Registrace na místě v případě nenaplnění kapacity 30 osob.

10:00 – 11:30 Teoretická část

11:30 – 12:00 Prohlídka trati

12 – 15 hodin Praktická část (jízdy po trati)

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 12.5.2022 / 12.5.2022

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 631


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém