Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Projekt místního akčního plánování ve školství na Otrokovicku vrcholí

Rovné příležitosti ve vzdělávání, předškolní vzdělávání, prevence projevů rizikového chování, čtenářská a matematická gramotnost, rozvoj jazykových dovedností, informačních technologií i financování ve školství byla hlavní témata setkání pracovních skupin, které společně po dobu tří let pracovaly na realizaci projektu Místní akční plánování (MAP) II na Otrokovicku.
mapII
 

 
 

Celkem 61 učitelů, ředitelů základních i mateřských škol z ORP Otrokovice a členů realizačního týmu si za přítomnosti starostky města Otrokovice Hany Večerkové a dalších přizvaných hostů vzájemně představilo, čím se v uplynulé době ve svých pracovních skupinách zabývali. „Oblast školství je nesmírně široká a pestrá. Proto je důležité, aby byla uchopena koncepčně a propojila zařízení, která jsou si blízká. Projekt místního akčního plánování toto umožňuje. Za dobu jeho chodu tak na školách probíhala řada programů, ať už jde o rodilé mluvčí při výuce cizích jazyků, preventivní programy zaměřené na rizikové chování, rozvoj kreativity a talentu napříč předměty a další. Jako významnou vnímám také podporu samotných pedagogů formou nabývání nových a sdílení osvědčených zkušeností, ale i rozvoj strategického řízení na školách. Smysluplné je také zapojení rodičů, kteří jsou tak více vtaženi do dění na školách,“ shrnula starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

V rámci projektu MAP pracovalo 8 tematicky zaměřených skupin. „Skupiny se v průběhu projektu setkali šestnáctkrát a některé dokonce sedmnáctkrát. Společné setkání navazovalo na úvodní meeting v únoru v roce 2020, kdy byly členům představeny okruhy a témata, kterými se v pracovních skupinách měli zabývat. Že se často náplň práce ve skupinách radikálně změnila proti původnímu plánu, je s ohledem na prodělané období dvou covidových let zcela pochopitelné. Přesto nebo možná i právě proto členové pracovních skupin rozhodně nezaháleli. Závěrečné setkání tak bylo nabito ukázkami výstupů a sdílením dobré praxe,“ sdělila vedoucí odboru školství a kultury Barbora Šopíková.

Setkání se účastnili také zástupci prezentující takzvané implementační aktivity. Na všech základních školách  se díky tomuto nástroji podařilo zajistit duální výuku jazyků s rodilými mluvčími. I přes obtíže spojené s distanční výukou se uskutečnily tři ročníky dětského vědeckého kongresu a na třech základních školách se experimentovalo s aktivitami směřujícími k rozvoji kreativity žáků a zároveň i pedagogů.

Závěr setkání patřil ukázce toho, jak i na školách v malých obcích lze aktivně přistupovat k využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce. „Zástupci základní školy ze Střílek představili své pojetí školního vzdělávacího programu s využitím ICT technologií, se softwary a roboty, ale především se zapálenými pedagogy, kteří se nebojí začleňovat ICT do výuky téměř všech předmětů,“ uzavřela Barbora Šopíková.

 

 



 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 3.6.2022 / 3.6.2022

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 625


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém