Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Realizace prvního projektu loňského POHNI městem je hotová

město Otrokovice
Dětské hřiště pro děti z tzv. Pastelkové školky na Trávníkách, které je jedním z pracovišť Mateřské školy Otrokovice, je prvním z dokončených projektů, které v loňském roce navrhli občané v rámci projektu POHNI městem.
 

 
 

Loni daly Otrokovice poprvé možnost veřejnosti podílet se na tzv. participativním rozpočtu a zapojit se do utváření podoby města. Každá z městských částí měla k dispozici 500 tisíc korun. Do tohoto limitu mohli lidé navrhnout projekt, který by byl následně zařazen do veřejného hlasování. Lidé nakonec vybírali z 12 návrhů. „Mezi veřejností se často diskutuje o tom, co by se mohlo ve městě udělat. Lidé ale věci řeší pouze obecně a nápady se k nám nedonesou. Chtěli jsme tedy dát možnost těm, kteří myslí své návrhy vážně, aby zpracovali potřebné podklady a předložili je nejen nám na radnici, ale především veřejnosti, která o nich může rozhodnout,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

První ze čtyř projektů vybraných k realizaci bylo dětské hřiště pro mateřskou školu Pastelka, které navrhla jedna z maminek dětí navštěvujících toto zařízení. „Bylo mi líto, že děti mají k dispozici pouze pískoviště, přístřešek a dva pružinové koníky. Chyběla skluzavka, klasické nebo kyvadlové houpačky, nebo prolézačka. Myslím si, že by si děti z této školky zaslouží krásně vybavenou zábavnou zahradu,“ vysvětlila svůj návrh Magda Marášková. Do výběru prvků vhodných pro zahradu se zapojily učitelky mateřské školy a společně vybraly celkem deset nových prvků. Zpracovaly také plánek, jak by bylo vhodné prvky rozmístit. Nově tak v zahradě děti využijí vahadlovou houpačku, houpačku ve tvaru hnízda, lanový kolotoč, trojhrazdu, prohazovadlo ve tvaru basketbalového koše, řetězovou lávku, lanový žebřík, herní sestavu, průlezku i kreslicí tabuli s počítadlem. Celá investice vyšla na 402 tisíc korun.

„Těší nás, že rodiče byli iniciativní, tento projekt navrhli a poté i podpořili v hlasování. Nové prvky dělají dětem velkou radost,“ uvedla vedoucí učitelka Lucie Zaťovičová.

Do půlky prázdnin by měl být realizován i další projekt loňského Pohni městem, a to workoutové hřiště v Kvítkovicích. Ještě letos bude dokončena i opičí dráha na Baťově a veřejné osvětlení v ulici Bařinky.

Do projektu Pohni městem se lidé mohli hlásit i letos. Podmínky zůstaly stejné. Obyvatelé Otrokovic měli opět možnost spolurozhodovat o rozdělení dvou milionů korun a navrhovat vlastní projekty k realizaci v jednotlivých místních částech. Kvítkovice a Letiště, Trávníky a Přednádraží, Střed a Újezdy i Baťov se tak mohou dočkat nové investice ve výši 0,5 milionu korun.

Na projekt „POHNI městem“ reaguje veřejnost pozitivně. „Velmi mě těší zájem občanů o možnost podílet se na utváření budoucí podoby Otrokovic. Každoročně investujeme do rozvoje města desítky milionů korun a zapojení občanů je možností, jak se ještě více přiblížit jejich potřebám,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.     



 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 3.6.2022 / 3.6.2022

Líbí se?

 49% |  51%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Únor 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
5. týden303112345
6. týden6789101112
7. týden13141516171819
8. týden20212223242526
9. týden272812345
10. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 640


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém