Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V Otrokovicích vyhořelo zabezpečovací zařízení, vlaky nabírají zpoždění

Server zdopravy.cz vydal aktuální informace o havárii na hlavní železniční trati u Otrokovic. Úsek Tlumačov – Napajedla bude několik týdnů bez zabezpečovacího zařízení, vlaky nabírají zpoždění. Omezení se týkají i kvítkovické křižovatky, kde havárie způsobuje problémy se světelnou signalizací. Postižené železniční přejezdy na hlavním koridoru budou v průběhu pátku 10. června osazeny dopravní značkou stop, dej přednost v jízdě.
szdc
 

 
 

Železniční dopravci a cestující čelí třetím dnem velkým problémům na druhém tranzitním koridoru z Bohumína do Břeclavi v úseku Napajedla – Tlumačov. Důvodem je úterní událost, kdy v podvečer nejprve došlo k poškození trakčního vedení strojvedoucím PKP Cargo International a k následnému požáru rozvodné skříně. Ten způsobil poškození zabezpečovacího zařízení.

Správa železnic ve své aplikaci GRAPP ještě v době publikace textu uváděla termín ukončení mimořádnosti dnes ve 14 hodin. Poté ho změnila na 31. srpna. K události došlo navíc jen pár dnů před plánovaným přepínáním napájecí soustavy na této trati. Jinak o události na stránkách SŽ není ani zmínka.

Zničené zabezpečovací zařízení znamená, že oprava bude trvat i několik měsíců, Správa železnic zatím mluví o týdnech. Rozsahem je událost přirovnávána k požáru zabezpečovacího zařízení v Bohumíně před několika lety. Po zásahu odhadli hasiči škodu na více než 20 milionů korun. Nabízí se i otázka, jak je možné, že je ochrana zabezpečovacího zařízení nastavena tak, aby ho jediná lidská chyba vyřadila z provozu.

Výpadek zabezpečovacího zařízení způsobuje, že například nejsou funkční ani výstražná zařízení na železničních přejezdech, vlaky přes ně musí jet desetikilometrovou rychlostí. „Neblikají ani bílá světla na přejezdu, vlaky jezdí pomalu a neustále se ozývá houkání,“ popsal serveru iDnes.cz Petr Horka, starosta Tlumačova.

Správa železnic pracuje na tom, aby omezení na trati skončilo co nejdříve. Zpřesňujeme rozsah nutných oprav zabezpečovacího zařízení a dostupnost potřebných technologií, od toho se bude odvíjet také upřesnění předpokládaného trvání omezení provozu. Předběžně se délka oprav bude pohybovat v řádu jednotek týdnů,“ řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Vlaky musely včera jezdit pouze po jedné koleji, dnes už jezdí po obou. České dráhy na svých stránkách o omezení provozu uvedly, že za místem omezení provozu lze očekávat navýšení zpoždění vlaků o 20–40 minut. „Velká omezení v provozu nadále zůstanou. Připravujeme opatření pro následující dny,“ uvedly České dráhy.

 

 

Zdroj: https://zdopravy.cz/velke-problemy-na-druhem-koridoru-v-otrokovicich-vyhorelo-zabezpecovaci-zarizeni-vlaky-nabiraji-zpozdeni-116264/

 

Aktuální informace o náhradních spojích:

https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/mimoradnost/39350/

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 10.6.2022 / 10.6.2022

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 683


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém