Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Řídící výbor zhodnotil projekt Místního akčního plánování ve školství na Otrokovicku

Osmé a současně poslední setkání má za sebou řídící výbor projektu MAP ve vzdělávání II ORP Otrokovice, jehož členové jsou ředitelé a zřizovatelé škol, zástupci organizací ve vzdělávání, pedagogové a zástupci rodičů.
map
 

 
 

Řídící výbor zahájil místopředseda Jaromír Blažek, starosta obce Halenkovice. Jeho slova směřovala k poděkování všem přítomným za práci se žáky a také za komunikaci s rodiči, která je v dnešní době nelehká. Vyzdvihl důležitost plánování ve školách, společné sdílení, vzájemnou informovanost  a komunikaci se zřizovatelem.

Nejdůležitějším bodem projednávání byla  aktualizace Strategického dokumentu vzdělávání pro  ORP Otrokovice, který definuje priority a cíle, na něž se bude školství v následujícím období zaměřovat.

V další části proběhlo krátké ohlédnutí za uplynulým sedmiletým obdobím, kdy se místnímu akčnímu plánování ve školství intenzivně věnuje pozornost. Blíže byl pak řídící výbor seznámen s aktivitami projektu za uplynulý půl rok.

„Hovořilo se o úspěších našich žáků na Vědecké konferenci pro žáky na UTB ve Zlíně. Tito byli vybráni na základě úspěšného vystoupení na Dětském vědeckém kongresu ORP Otrokovice. Dále se projednávalo také dlouhodobé systematické vzdělávání pedagogů v oblasti prevence rizikového chování žáků. A v neposlední řadě se mluvilo o jedinečné podpoře jazykového vzdělávání na školách ORP Otrokovice v podobě stovek hodin výuky žáků s rodilým mluvčím,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice  

Členové řídícího výboru byli seznámeni s aktivitami Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje, na nichž se rovněž podílí zástupci projektu MAP II. Závěr byl věnován možnostem získání dotací do školství. Cenné rady poskytly zástupkyně NPI ČR a MAS Severní Chřiby a Pomoraví.

Zároveň se řídící výbor díval i do budoucnosti. Připravuje návazný projekt, který jako jeho předchůdci směřuje ke společně stanovené vizi: „Škola a rodina provádí děti světem informací. Každé dítě si nachází vhodnou strategii učení a umí se přizpůsobovat měnícím se požadavkům světa. Pozitivní atmosféra na škole ovlivňuje život v obci a opačně. Z pohledu žáka, pedagoga i rodiče je vzdělávání radostí.“.

 

Projekt „MAP II. ORP Otrokovice“, registrační číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008582, je spolufinancován Evropskou unií.

 

 

Zpracovala: Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, Městský úřad Otrokovice



 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 16.6.2022 / 16.6.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Prosinec 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
48. týden2829301234
49. týden567891011
50. týden12131415161718
51. týden19202122232425
52. týden2627282930311
1. týden2345678

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 625


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém