Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Městský úřad Otrokovice zkvalitňuje své služby trvale

Přítomnost pracovníka na úřadě zjistíte jednoduše
Novinky v nabízených službách a především spokojenost občanů s poskytovanými službami je rozhodujícím ukazatelem kvality Městského úřadu Otrokovice. Výčet všech činnosti i nadstandardních služeb dokládá jeho Výroční zpráva za rok 2021, kterou lidé najdou na webových stránkách města.
 

 
 

Výroční zpráva hodnotí rok 2021, který byl díky pandemii covid-19 opět specifický. Cílem úřadu bylo zajistit svůj chod tak, aby občané nepocítili žádné výrazné změny oproti normální situaci, což se dle zprávy a provedeného srovnání povedlo.

V době pandemie měli lidé zvýšený zájem o elektronické služby. „S e-objednávkami pracujeme již několik let, ale v době pandemie se tato možnost ukázala jako klíčová. Také díky tomuto systému se lidé na chodbách neshromažďovali, netvořili se fronty a rizika spojená s onemocněním se minimalizovala. Stejně tak oblíbené je i informování občanů o možnosti vyzvednutí vystaveného osobního dokladu prostřednictvím SMS zprávy,“ uvedla Radana Zenáhlíková, tajemnice Městského úřadu Otrokovice. Úředníci vyjížděli i k lidem domů díky službě Pojízdný úřad. Městský úřad Otrokovice opět obstál v soutěži „Přívětivý úřad“ vyhlašované Ministerstvem vnitra, ve které se umístil na druhém místě ve Zlínském kraji. Podílel se také na „Benchmarkingové iniciativě 2005“, což je dobrovolné, neformální sdružení obcí s rozšířenou působností, které na základě vlastních zkušeností a dobré praxe zjišťuje a vyhodnocuje kvalitu fungování a poskytování služeb úřadů s cílem zvyšování jejich  výkonnosti i samotné kvality. Novinkou loňského roku byl také projekt „Pohni městem“, díky kterému mohou lidé participovat na rozpočtu města s návrhem vlastních investic k realizaci.

Podrobně popsané jednotlivé aktivity, statistiky, tabulky i grafy jsou uvedeny ve výroční zprávě, která v letošním roce čítá 170 stran. „Za zmínku stojí skutečnost, že v rámci výkonu státní správy bylo na úřadě v minulém roce vydáno 6219 rozhodnutí, což je i přes pandemii téměř shodný počet jako v roce 2019. Proti nimž bylo podáno 24 odvolání. Odvolací orgán pouze v 6 případech napadené rozhodnutí změnil nebo zrušil. Toto  číslo  ukazuje na vysokou úroveň kvalitně vykonávané státní správy, což mimo jiné potvrdily i kontroly nadřízených orgánů,   kdy žádná z těchto kontrol neshledala zásadní pochybení nebo porušení zákona,“ zdůraznila tajemníce s tím, že na kvalitní práci mají svůj podíl všichni zaměstnanci úřadu. „Být přívětivým úřadem, kde se klienti cítí dobře je naším trvalým cílem. Není to však samozřejmé. V posledních letech jsme přistoupili k celé řadě opatření, které vedou ke zvyšování kvality poskytovaných služeb. Velký podíl na spokojenosti občanů s fungováním úřadu mají samotní pracovníci. Zejména s nimi lidé přichází do osobního kontaktu a díky jejich pracovitosti a vstřícnosti z úřadu odchází spokojení. Nastavit pravidla je důležité, ale brát je automaticky a s úsměvem je zásadní. Všem zaměstnancům, kteří se takto podílí na budování dobrého jména otrokovického úřadu, tak patří velké poděkování,“ uzavřela tajemnice Radana Zenáhlíková

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 16.6.2022 / 16.6.2022

Líbí se?

 47% |  53%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Srpen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
31. týden1234567
32. týden891011121314
33. týden15161718192021
34. týden22232425262728
35. týden2930311234
36. týden567891011

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 623


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém