Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Co přinesou nové jízdní řády MHD?

Podle pozměněných jízdních řádů budou jezdit od 1. července trolejbusy a autobusy MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice mění k tomuto datu jízdní řády každoročně. Po celý červenec a srpen budou v platnosti tzv. prázdninové jízdní řády, kterými je provoz MHD v pracovních dnech mírně omezen.
mhd
 

 
 

Do městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích vstoupí k 1. červenci několik změn, které by měly celý systém zpřehlednit. Jde o zavedení určité pravidelnosti ve vedení linek, aniž by se trasy jednotlivých spojů musely označovat rozlišovacími písmeny. Týká se to především dojezdů spojů na obratiště Sportovní hala a Antonínova.

„Od července budou jezdit na obratiště Sportovní hala všechny spoje linky č. 1, linky č. 12 a linky č. 90. Na točně Antonínova budou naproti tomu končit všechny spoje linek 7, 13, 14, 35 a 36. Trolejbusy linky 11 se budou otáčet na zastávce Prštné-náves. Ve směru z Příluk do centra města budou mít cestující k dispozici nejčastěji trolejbusy linky č. 1,“ vyjmenoval některé ze změn vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Změny jízdních řádů připravují pracovníci DSZO vždy s několikaměsíčním předstihem po pečlivém vyhodnocení obsazenosti jednotlivých spojů a také návrhů a připomínek od škol, velkých zaměstnavatelů, místních částí i jednotlivců. Podrobnosti o konkrétních přijatých změnách zjistí cestující při prostudování nových jízdních řádů, které jsou již nyní přístupné na internetových stránkách DSZO, a ke konci měsíce už také z jízdních řádů vyvěšených na zastávkách.

„Jízdní řády na zastávkách postupně doplňujeme o QR kódy, prostřednictvím kterých si budou moci uživatelé chytrých telefonů s připojením k internetu zobrazit online polohu vozidel i odjezdy nejbližších spojů z každé zastávky včetně případných zpoždění,“ doplnil Jan Tesař. O této funkcionalitě, která se rozšíří na všechny zastávky MHD DSZO do konce letošního srpna, bude DSZO ještě informovat v samostatné tiskové zprávě.

Během července a srpna bude jezdit MHD s letním omezením, tedy s odjezdy podle druhého sloupce zastávkových jízdních řádů. Tento sloupec bude nově nadepsán „Školní prázdniny“. Snížená přepravní kapacita odpovídá skutečnosti, že o prázdninách nedojíždějí děti do škol a že také řada pracujících lidí čerpá dovolenou, takže poptávka po MHD je nižší.

Nové jízdní řády včetně nového plánku sítě MHD budou zveřejněny koncem června na zastávkách, budou k dispozici na internetových stránkách www.dszo.cz a budou zapracovány do všech celostátních online informačních systémů. Na internetu budou připraveny datové soubory pro offline aplikace jízdních řádů v mobilních telefonech.

 

Tisková zpráva DSZO

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 22.6.2022 / 22.6.2022

Líbí se?

 49% |  51%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Srpen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
31. týden1234567
32. týden891011121314
33. týden15161718192021
34. týden22232425262728
35. týden2930311234
36. týden567891011

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 620


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém