Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Hurdisky jdou k zemi, staveniště ovládly bagry

V posledních týdnech probíhaly na Hurdiskách přípravné demoliční práce, spočívající především v demontáži jednotlivých částí staveb. Nyní je vše připraveno pro těžkou techniku. V úterý staveniště ovládly bagry, aby zbouraly zbývající části.
hurdiusky
 

 
 

Demolice, pro kterou je stanoven technologický plán bouracích prací, se týká čtyř objektů. Vymezeny jsou plochy pro separaci a třídění jednotlivých materiálů. Jako první bylo demontováno vnitřní vybavení, podhledy, střešní krytina a některé další části domů. Bagry se pustí do zbývajících konstrukcí a zpevněných ploch. Nakonec budou provedeny terénní práce, které lokalitu po zásahu těžké techniky zkulturní a předpřipraví pro novou výstavbu.

„Hlavní myšlenkou projektu Nové Hurdisky je vybudovat nové přívětivé a bezpečné bydlení pro ty, co ho potřebují. Maminky s dětmi, které se ocitly v nouzi a nemohou si z různých důvodů dovolit nájemní bydlení. Stejně tak senioři, kteří jsou sice samostatní, ale jejich důchody nevystačí na požadavky soukromých pronajímatelů bytů. Původní Hurdisky byly v havarijním stavu. Objekty, vybudované na několik let dlouho přesluhovaly, a protože dlouhodobě prováděné opravy byly spíše kosmetické, zub času se na celkovém stavu značně podepsal. Proto bylo nutné přistoupit k řešení, které je z dlouhodobého hlediska nejefektivnější,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Na místě starých Hurdisek vzniknou tři dvoupodlažní obytné domy, každý se čtrnácti bytovými jednotkami o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk. Jejich uspořádání vyhovuje svou velikostí potřebám města pro nájemní bydlení. Ke každé bytové jednotce bude náležet buď terasa, nebo balkon. Budoucí obyvatelé budou mít k dispozici také sklepní kóji v přízemí každého z objektů.

Stavba nových objektů si vyžádá investici ve výši 150 milionů korun. Aktuálně probíhá zpracování dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení i zpracování dokumentace pro provádění stavby. Následovat bude proces administrace žádosti o dotaci a výběr zhotovitele pro provádění stavby.

K výstavbě nového bydlení vedl radnici fakt, havarijní stav objektů si žádal okamžité řešení situace.  Oprava stávajících domů byla téměř nereálná a i finančně by byla nákladnější než demolice a nová výstavba. Na miskách vah tak vyhrála investice poskytující všechny výhody nové stavby od lepších technických vlastností až po výrazně vyšší komfort bydlení, navíc s možností získání dotace. To by u oprav nebylo možné.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.8.2022 / 23.8.2022

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Květen 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
18. týden1234567
19. týden891011121314
20. týden15161718192021
21. týden22232425262728
22. týden2930311234
23. týden567891011

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 672


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém