Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Během Dne bez aut bude MHD ve Zlíně a Otrokovicích zadarmo

Zcela zadarmo budou moci lidé cestovat v trolejbusech a autobusech ve Zlíně, Otrokovicích a Želechovicích nad Dřevnicí ve čtvrtek 22. září. Na toto datum připadá tradiční akce Den bez aut.
mhd zdarma
 

 
 

Během Dne bez aut ve čtvrtek 22. září 2022 si cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i v Želechovicích nad Dřevnicí nebudou muset označovat po nástupu do trolejbusů a autobusů žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek mohou klidně nechat doma. Revizoři Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice v tento den jízdní doklady kontrolovat nebudou. Úplně zadarmo si tak mohou MHD vyzkoušet i lidé, kteří jsou jinak zvyklí používat při jízdách ve městě osobní automobil. Ale i cestující, kteří jsou držiteli časové jízdenky jen pro určité tarifní pásmo, si mohou udělat bezplatný výlet do ostatních částí sítě MHD. Zadarmo se budou v trolejbusech a autobusech přepravovat během Dne bez aut rovněž jízdní kola, samozřejmě bude-li pro ně v konkrétním spoji volný prostor.

Předprodejní místa i jízdenkové automaty DSZO zůstanou během Dne bez aut v provozu. Řidiči ve vozidlech však jízdenky prodávat nebudou. Na jeden den bude odstaven také systém SMS jízdenek. Informace o možnosti cestování bez jízdenky budou zveřejněny na elektronických zastávkových panelech a na LCD obrazovkách ve vozidlech.

„Cestující by se neměli nechat zmást spuštěnými označovači jízdenek ve vozidlech. Ty totiž z technických důvodů nelze vypnout. Po vypnutí se znovu automaticky zapínají na každé další zastávce,“ upozornil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Využívání městské hromadné dopravy jako ekologičtějšího dopravního prostředku než osobního automobilu podporují také radnice zřizovatelských měst. „Městskou hromadnou dopravu dlouhodobě podporujeme, zajišťuje cestujícím komfort převyšující většinu měst v Česku,“ řekl radní města Zlína pro dopravu Michal Čížek.

„Den bez aut se již tradičně stal součástí Evropského týdne mobility. Otrokovice se každým rokem připojují k městům, která chtějí vyjádřit, že bezpečné a ekologické cestování je jim blízké a podporují je. Takto můžeme nahlížet i na cestování hromadnou dopravou. I tak lze pomoci životnímu prostředí, navíc to může být způsob, jak objevit krásy svého nejbližšího okolí,“ uvedla v souvislosti s přípravou Dne bez aut starostka Otrokovic Hana Večerková.

Jednodenní výpadek tržeb z jízdného v síti MHD DSZO představuje částku cca 155 tisíc korun (bez DPH). Tuto ztrátu uhradí města, která jsou zřizovateli DSZO a objednateli městské dopravy.

 

 

Tisková zpráva DSZO

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 20.9.2022 / 20.9.2022

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Únor 2023 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
5. týden303112345
6. týden6789101112
7. týden13141516171819
8. týden20212223242526
9. týden272812345
10. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 650


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém