Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Mezigenerační projekt spojuje děti a seniory

Seniorem C se opět rozléhalo veselé štěbetání dětských hlásků. V rámci mezigeneračního projektu POVÍDEJ, pod taktovkou společnosti Mezi námi, navštívily Senior děti z MŠ Otrokovice, Zahradní 1202 se svými paními učitelkami.
senior
 

 
 

Děti babičkám a dědečkům zazpívaly a zarecitovaly básničky, za které byly odměněny velkým potleskem. „Děti ze třídy Čtyřlístek zazpívaly školkovou hymnu ‚Školka, školka, školka v Otrokovicích...‘ a zarecitovaly několik básniček. U stolečku se všichni představili a pak už se pustili do práce,“ uvedla Ivana Pilátová, vedoucí MŠ Otrokovice, Zahradní 1202. Co na děti čeká, měly uhádnout podle nápovědy schované ve třech písničkách. Děti na to přišly hned a pustili se do vyrábění motaných koček. Každá kočka nebo kocour dostala jméno a je vystavená ve společenské místnosti na nástěnce. „Občas se vytvořil velký zástup na potřebnou vlnu na kožíšek, kdy se děti zároveň učily správné komunikaci s dospělým – požádat o potřebnou věc a poděkovat. Přilepily se očička, ouška a čumáček a kočička byla hotová. Dali jsme je k sobě do pelíšku, ať je jim spolu veselo, jako bylo při tvorbě nám,“ popsala aktivizační pracovnice Senioru Romana Rochovanská s tím, že je krásné pozorovat energii dětí, jak se naklánějí k seniorům, aby jim mohly povyprávět zrovna to, co je napadlo a honem se teď o to potřebují podělit. Senioři na oplátku rozdávali úsměvy a pohlazení. V přítomnosti dětí byli opravdu šťastní.

Při těchto návštěvách se propojují dva světy – svět seniorů a dětí, kteří se pravidelně jednou za měsíc scházejí, aby si spolu povídali, tvořili a sdíleli společné zážitky. „Vytváříme tím prostor pro vzájemnou komunikaci těchto rozdílných generací, aktivní sdílení volného času, energie, zkušeností a vědomostí. Snahou je navázat užší vazby a přátelství, na které se těší obě skupiny. Obsahem setkávání jsou výtvarné, pohybové a hudební aktivity a hlavně spousta povídání. Děti se učí úctě ke stáří, dozvídají se o světě očima seniorů, poznávají život v domově pro seniory. Pro seniory znamená přítomnost dětí vždy velkou radost a potěšení z jejich přítomnosti, z radostné a živelné energie, kterou přinášejí,“ vysvětlila důvody pro realizaci aktivity Romana Rochovanská.

„Nejkrásnější bylo společné motání klubíček, vzájemné pomáhání a překrásné společné povídání. Pro obě strany bylo nejúžasnější, že na sebe měly čas. Pozorovali jsme, jak se děti zklidnily a senioři zase ožili vzájemnou blízkostí. Děti si zahrály i na číšníky když obsluhovaly seniory svačinkou, nosily džus a oplatek a společně pak všichni stolovali. Prožili jsme báječné dopoledne, naplněné nadějí, pohodou a radostí. Davídek nakonec pronesl, že to bylo ještě lepší, než čekal. A tomu jsme se nakonec všichni od srdce zasmáli. Těšíme se na příště,“ uzavřela Ivana Pilátová.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.9.2022 / 23.9.2022

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Prosinec 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
48. týden2829301234
49. týden567891011
50. týden12131415161718
51. týden19202122232425
52. týden2627282930311
1. týden2345678

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2191


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém