Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Město pomohlo podnikavým občanům se startem jejich projektů

V Otrokovicích úspěšně skončil už druhý běh kurzu „Podnikni to!“, který byl pro účastníky zdarma díky podpoře města a Zlínského kraje. Závěr kurzu však pro podnikavé občany není koncem celého programu. Nejen účastníci kurzu, ale také veřejnost dostávají možnost se zapojit do městské komunity podnikavců.
podnikni
 

 
 

Díky ní pod vedením odborníků mohou dlouhodobě rozvíjet vlastní podnikání a budovat cenné kontakty. Prostřednictvím komunitních aktivit získávají občané možnost pracovat na svých podnikatelských projektech v Otrokovicích bez nutnosti dojíždět za cenným know-how daleko.

Zájem občanů, kteří se registrovali do kurzu, dokazuje, že i přes krizové období je třeba rozvíjet praktické podnikatelské know-how a zvyšovat tak svou hodnotu na trhu práce a tedy i schopnost zlepšit svůj příjem a nezávislost. „Smysluplnost podpory tohoto projektu vidím především v tom, že pomáhá vytvářet prostor pro vznik nových podnikatelských příležitostí, služeb a odvětví, které ve městě dosud chyběly nebo by mohly tvořit zdravou konkurenci. Každý absolvent kurzu navíc získá dobrý přehled o tom, co podnikání vyžaduje a může se vyvarovat začátečnickým chybám,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Kurz absolvovali obyvatelé města i okolních obcí, začínající i pokročilí podnikatelé. Každý v aktuální fázi svého podnikání hledal cesty jak začít, jak odbourat překážky a obavy, získat informace, nový vítr do plachet nebo nový pohled na věc. 

“Kurz byl pro mě přínosný, rozšířila jsem si obzory, uvědomila si, že na začátku jsme na tom všichni stejně. Už se nebojím vystoupit z komfortní zóny. Lektor měl lidský a přitom profesionální přístup. Potkala jsem podobně smýšlející lidi, měla jsem spoustu zajímavých "aha" momentů a byla to pro mě i možnost zvážit, zda je pro mě dobré podnikat nebo být zaměstnána, případně jak obojí skloubit”, hodnotí účastnice Barbora.

Absolventi pokračují v rozvíjení sebe a svých projektů v navazující komunitě Klubu podnikavců. Klub je otevřen nejen jim, ale všem zájemcům z města a okolních obcí, kteří mají chuť získat nové aktuální informace a budovat efektivní a funkční podnikání.

Vyzkoušet komunitní setkání mohou i podnikaví občané, kteří se kurzu nezúčastnili. Stačí se nezávazně připojit na nejbližší Sraz podnikavců, který se koná 30. 11. na městském úřadě v Otrokovicích, nám. 3. května 1340.  

Komunitní setkání probíhají zpravidla jednou měsíčně a jejich součástí jsou diskuze projektů členů, jsou zváni hosté a experti na různá podnikatelská témata. Členové otrokovického Klubu podnikavců získávají postupně kontakty na další podnikatele po celé republice, mentory a odborníky z inovačních center a podnikatelských inkubátorů. 

„Každé podnikání se skládá z toho, že člověk potřebuje po čase řešit marketing, finance a dostává se do různých oborů a odvětví. Klub mi pomáhá v tom, že se můžu zeptat ostatních podnikatelů, jak řeší například sociální sítě, finance nebo účetnictví a můžu tak získané informace rychleji využít pro sebe a vlastní podnikání,” říká člen komunity Jaroslav.

Zájemci mají první návštěvu komunitního setkání zcela zdarma. Pokud vás zaujala komunita podnikavců v Otrokovicích a máte zájem přijít na setkání, podívejte se na nejbližší plánované akce na webu klubpodnikavcu.cz, kde najdete i konkrétní termíny.

 


Projekt "Podnikni to!“ je spolufinancován Zlínským krajem.

 

Další informace:

Lenka Pláteníková

Kurzová manažerka Podnikni to!

+ 420 776 022 068

platenikova@podniknito.cz

 

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.11.2022 / 23.11.2022

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Prosinec 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
48. týden2829301234
49. týden567891011
50. týden12131415161718
51. týden19202122232425
52. týden2627282930311
1. týden2345678

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 632


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém