Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Atraktivní projekt Nových Hurdisek se finalizuje

Staré Hurdisovy domy budou již brzy minulostí. Zastupitelstvo města Otrokovice projednalo finální podobu studie „Nové Hurdisky“, která řeší danou lokalitu. Studie počítá s výstavbou tří bytových domů s celkem 42 byty. Na investici v odhadované výši 150 milionů korun bude město žádat o dotaci.
hurdisky
 

 
 

Plánované bourání stávajících dosloužilých objektů je plánována na jarní měsíce tohoto roku. „V současné době máme dokončen projekt pro stavební povolení na demoliční práce. Ty začnou, jakmile objekt opustí poslední nájemce. V mezidobí už poběží všechny přípravné práce pro zahájení stavby nových objektů. Ty s ohledem na městský rozpočet plánujeme realizovat ve třech fázích,“ upřesnila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Nové Hurdisky se stanou vítanou dominantou při příjezdu do místní části Baťov směrem z centra města. Atraktivní vzhled korespondující s baťovskou architekturou zaujme na první pohled. Dle zpracované studie zde vzniknou tři dvoupodlažní obytné domy, kdy každý z nich obsahuje 14 bytových jednotek o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk.. Navržené uspořádání bytových jednotek vyhovuje svou velikostí potřebám města pro nájemní bydlení. Ke každé bytové jednotce bude náležet buď terasa, nebo balkon. Obyvatelé budou mít k dispozici i sklepní kóji v přízemí každého z objektů. Studie navrhuje ve vnitrobloku klidovou zónu s dětským hřištěm. Samozřejmostí je dostatečně velké parkoviště, nová obslužná komunikace, zpevněné plochy pro pěší, místo pro odpadové nádoby, apod.

„Nacházíme se na začátku záměru vybudovat nové přívětivé a bezpečné zázemí pro ty, co ho potřebují, namísto stálých obav o zdraví obyvatel ve stávajících nevyhovujících domech. Čeká nás ještě mnoho práce, ale jsme připraveni. Po odsouhlasení studie bude probíhat zpracování dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení i zpracování dokumentace pro provádění stavby. Následovat bude proces administrace žádosti o dotaci a výběr zhotovitele pro provádění stavby,“ vyjmenovala očekávaný sled událostí starostka Otrokovic Hana Večerková.

K výstavbě nového bydlení vedl radnici fakt, že oprava stávajících domů byla téměř nereálná a i finančně by byla nákladnější než demolice a nová výstavba. Na miskách vah tak vyhrála investice poskytující všechny výhody nové stavby od lepších technických vlastností až po výrazně vyšší komfort bydlení.

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 17.2.2022 / 17.2.2022

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 640


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém