Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Dětské dopravní hřiště je otevřeno pro veřejnost

Atraktivním programem pro děti a slavnostním přestřižením pásky otevřeli představitelé města, DDM Sluníčko i zhotovitele dětské dopravní hřiště na Trávníkách, kde bylo vybudováno zcela nové zázemí pro probíhající aktivity.
ddh
 

 
 

Na podzim loňského roku začalo město Otrokovice s demolicí budovy, která sloužila jako zázemí pro uživatele dětského dopravního hřiště a již nesplňovala požadavky na celoroční provoz v různorodé škále probíhajících aktivit. Na nově vybudované základy byl následně položen modulární systém, ze kterého je stavba zhotovena. Budova má dvě učebny, hernu, šatny, WC i prostorný sklad pro uložení zejména dopravních prostředků užívaných na hřišti jako jsou kola a koloběžky. Současně s kompletačními pracemi na budově proběhla také úprava zpevněných ploch a okolí. Byla přeložena cyklostezka a také zbudována parkovacích míst, která před bývalým objektem chyběla.

Nové zázemí v areálu dopravního hřiště přinese vyšší standard poskytovaných služeb, zlepší využití a umožní rozšíření aktivit zájmového vzdělávání. „Dětské dopravní hřiště v Otrokovicích úspěšně funguje celé roky, kdy se sem pro absolvování vzdělávacích programům sjíždí školská zařízení z širokého okolí. Kromě toho zde probíhají příměstské tábory a otevřeno je samozřejmě i pro veřejnost. O to víc mě těší, že se k modernímu hřišti podařilo vybudovat i kvalitní zázemí, které umožní všechny tyto aktivity ještě více rozvinout. Vzdělávání dětí v přirozeném prostředí přináší mnoho výhod. Děti lépe vnímají ukázkové příklady, snadněji si je zapamatují a získané zkušenosti lépe přenáší do praxe. Což je při denním pohybu na cestách velmi důležité,“ zdůraznila význam dopravního hřiště starostka města Otrokovice Hana Večerková. Radost ze stavby má i Eva Pšenčíková, ředitelka DDM Sluníčko Otrokovice, které zajišťuje provoz areálu: „Nová stavba přináší vše potřebné pro aktivity spojené s dopravní tématikou. Hřiště není jen prostorem, kde si děti mohou vyzkoušet dopravní předpisy i svou zručnost při jízdě na kole či koloběžce. Je to místo pro vzdělávání, kdy žáci základních škol a děti mateřských škol absolvují výuku dopravní výchovy s následnými testy mladých cyklistů, aby se dokázaly bezpečně pohybovat v silničním provozu. Jsem velmi ráda, že moderní zázemí poskytne odpovídající pohodlí dětem i pedagogům. Velkým bonusem jsou pro nás také skladovací prostory pro uložení všech potřebných pomůcek a dopravních prostředků, které využíváme.“.

Slavnostního přestřižení pásky symbolizující otevření nové budovy se ujala starostka města Otrokovice Hana Večerková, místostarosta Ondřej Wilczynski, ředitelka DDM Sluníčko Otrokovice Eva Pšenčíková, jednatel zhotovitelské společnosti KOMA MODULAR Stanislav Martinec a za Centrum služeb pro silniční dopravu Zlínského kraje Jan Tamchyna a Jiří Polomis. V rámci slavnostního otevření hřiště byla pro děti připravena trasa s plněním úkolů, jak jinak než s dopravní tématikou. Za jejich splnění si děti vysloužily cukrovou vatu a malý dárek. Ze všech odevzdaných kartiček byli vylosováni tři výherci dárkových taštiček od města Otrokovice. Po celou dobu akce mohly děti zdarma využít skákací hrad i malování na obličej.  „Věřím, že si dnešní den všichni užili. Velký podíl této krásné akci má tým DDM Sluníčko, kterému patří velké poděkování nejen za dnešní den, ale i celoroční práci a organizaci aktivit v areálu dětského dopravního hřiště,“ pochválila starostka Hana Večerková.

Dětské dopravní hřiště koresponduje také s  výstavbou přilehlé Free time zóny Trávníky, kdy zejména aktuálně budovaný pupmtrack přinese možnost vyzkoušet si zručnost a dovednosti při jízdě na kole. Výstavba podporující dopravní výchovu je také v souladu se strategickými dokumenty, jako jsou místní i krajská Strategie bezpečnosti silničního provozu.

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 27.6.2022 / 27.6.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 1997


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém