Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Téměř půl milionu korun pomůže potřebným díky veřejné sbírce Otrokovic

Celkem 489 635 korun se k 31. lednu 2023 nashromáždilo na účtu veřejné sbírky „Otrokovice pomáhají potřebným“. Částka je složená z příspěvků zejména otrokovických společností, které pomohli 245 tisíci korunami a výtěžkem z listopadové akce při Rozsvěcení vánočního stromu, kdy se podařilo vybrat 244 635 korun. Zastupitelé rozhodli, že peníze rozdělí mezi organizace starající se o potřebné na Otrokovicku.
opp
 

 
 

Na návrh otrokovických radních schválili zastupitelé v letošním roce rozdělení 489 tisíc mezi spolky a organizace působící v Otrokovicích nebo blízkém okolí. Zbytek částky, tedy 635 korun, přechází do dalšího roku. Jedná se o nejvyšší částku od počátku akce, kdy ji od roku 2008 do roku 2018 pořádaly soukromé osoby pod názvem Pomáháme potřebným. V roce 2018 byla poprvé akce zajišťována městem Otrokovice, které na krajském úřadu zaregistrovalo veřejnou sbírku. Ráda bych poděkovala všem, co se do sbírky zapojili, ať už veřejnosti, která pomáhala koupí občerstvení při Rozsvěcování vánočního stromu, a stejně tak společnostem, které přispěly na účet sbírky. Společnými silami se podařilo nashromáždit finanční prostředky v rekordní výši, které zůstanou v Otrokovicích a budou pomáhat tam, kde je to třeba – hendikepovaným, dětem i seniorům. Oproti předchozím ročníkům, kdy část prostředků směřovala pro organizace v jiných městech, letos zůstanou u nás a v blízkém okolí,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Spolek Naděje Otrokovice obdrží dar ve výši 85 tisíc korun. Finanční dar využijeme k podpoře sociálních služeb, kterými NADĚJE pomáhá lidem s handicapem, například v domově pro osoby se zdravotním postižením, sociálně terapeutické dílně, denním stacionáři pro lidi s handicapem nebo chráněném bydlení,“ uvedl za Naději Otrokovice oblastní ředitel Lukáš Šilc.

Další podpořenou organizací je NADĚJE, otrokovická o.p.s., která zaměstnává zdravotně znevýhodněné a jejíž služby lidé znají například v podobě chutného občerstvení ze svačinkárny dnes pod názvem EPES RABES CATERING. Uklízí také v bytových domech, na veřejných prostranstvích nebo provádí jednoduché technické práce. „Vzhledem k tomu, že zaměstnáváme osoby se zdravotním znevýhodněním v oblastech gastronomie, úklidu a jiných, použili bychom finanční prostředky především k nákupu provozního vybavení. To nám pomůže zajistit dobrou kvalitu služeb poskytovaných našimi klienty a také možnost rozšíření nabídky,“ uvedla Zuzana Poláková, ředitelka NADĚJE, otrokovické o.p.s.

Stejná částka míří i na účet Střediska rané péče EDUCO Zlín. To pomáhá rodinám s dětmi se zdravotním znevýhodněním od narození do 7 let věku dítěte. Cílem služby je pomoci rodině v náročném životním období související se zdravotním postižením jejich dítěte. „Chtěli bychom poděkovat všem, co se do sbírky zapojili a přispěli tak i nám na ranou péči.  Dar ve výši 85 tisíc korun organizace využije na zajištění rané péče pro rodiny v našem regionu. Současně bychom rádi všechny pozvali na  Den otevřených dveří, který se uskuteční 26. března 2023 v Loukách při tradiční pouti. Děti se budou moct v EDUCO zapojit do zdobení na perníčky či trička, nebo si koupit hračku z benefičního bazárku. Pro rodiče bude připravena lahodná káva a domácí buchty. Zájemci budou informováni o rané péči a chodu organizace,“ poděkovala a zároveň pozvala Šárka Štěpáníková, zástupkyně ředitelky Střediska rané péče EDUCO Zlín.

Peníze budou pomáhat také v Charitě Otrokovice. „Finanční dar ve výši 85 tisíc korun využijeme pro potřeby Charity Otrokovice a jejích služeb, jako je například Charitní domov, Terénní služba rodinám s dětmi a jiné,“ uvedl ředitel Charity Otrokovice Peter Kubala.  

Darem ve stejné výši jako předchozí organizace, tedy 85 tisíc korun, budou podpořeny také předčasně narozené děti, kterým prostřednictvím veřejné sbírky pomáhá spolek Moraviaman. Charitativní akce tohoto spolku lidé znají například pod názvem NEOPCUP nebo NEODAY organizované Sylvií Valouškovou. Finance pomáhají především na neonatologii nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Dar ve výši 64 tisíc korun obdrží také Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín, který v Otrokovicích pravidelně pořádá osvětové akce, výukové semináře, kurzy první pomoci a další. 

 

Rozdělení výtěžku veřejné sbírky Otrokovice pomáhají potřebným 2022:

·        Spolek Naděje Otrokovice - 85 tis. Kč

·        Naděje, otrokovická o. p. s. - 85 tis. Kč

·        Charita Otrokovice - 85 tis. Kč

·        Středisko rané péče EDUCO Zlín z. s. - 85 tis. Kč

·        Moraviaman team, s. r. o. Otrokovice - 85 tis. Kč

·        Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín - 64 tis. Kč

 

Dosavadní výtěžky veřejné sbírky Otrokovice pomáhají potřebným realizované pod hlavičkou města Otrokovice:

·        2018 – 291 077 Kč

·        2019 – 371 000 Kč

·        2020 – 101 400 Kč (covid – pouze veřejná sbírka bez charitativního prodeje)

·        2021 – 145 000 Kč (covid – pouze veřejná sbírka bez charitativního prodeje)

·        2022 – 489 635 Kč

 

Sbírku finančně podpořili společnosti:

SMO, Rainer, NELL projekt, Glycona, Westland, Continental Barum, PSG Construction, RIM CZ, Geostav Invest a. s., Toma a.s., Teplárna Otrokovice, Cream Real Estate, Moravská skládková, KOMA MODULAR, DEZA a. s., TWS

 

 

Další informace:                                              

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 9.2.2023 / 9.2.2023

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 637


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém