Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Lidé budou opět rozhodovat o dvou milionech korun díky participativnímu rozpočtu

Celkem dva miliony korun vyčlenila z rozpočtu otrokovická radnice, která tak nechá prostor pro rozhodnutí o jejich využití veřejnosti. V rámci projektu „POHNI městem!“ mohou lidé v Otrokovicích navrhovat projekty v maximální hodnotě 1 milion korun, které by zlepšily veřejný prostor či jinak pozitivně ovlivnily město. Podávat návrhy může veřejnost od začátku dubna do konce května.
pohni
 

 
 

„POHNI městem!“ je projekt založený na principech participativního rozpočtu, kdy se občané mohou zapojit do rozhodování o rozvoji své obce. „Radnice vymezí část peněz z ročního rozpočtu a obyvatelé pak podávají návrhy, co by se za tyto peníze mělo ve městě v následujícím roce vylepšit,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Letos budou lidé o osudu dvou milionů rozhodovat již potřetí. Celkový objem finančních prostředků zůstává, přesto došlo k drobným změnám v pravidlech. „Zatímco v předchozích ročnících mohly být návrhy v hodnotě maximálně 500 tisíc korun a v každé z místních částí se realizoval jeden projekt, nyní budou moci návrhy být v hodnotě až 1 milion korun a realizovány budou bez ohledu na místní části. Vítězné pak budou ty projekty, které v hlasování získají nejvíce hlasů a vejdou se do finančního rámce dvou milionů korun. Může jít tedy například o dva projekty za milion nebo třeba více menších,“ vysvětlila Hana Jiránková, koordinátorka projektu POHNI městem!.    

Návrh může podat každý obyvatel, starší 18 let, který v Otrokovicích žije, nebo zde pracuje anebo studuje. Návrh musí obsahovat popis navrhovaného projektu, odhadované náklady do maximální výše 1 mil. Kč (včetně nákladů na projektovou dokumentaci) a výslednou podobu návrhu. Návrh se podává na formuláři, který je dostupný na webových stránkách www.otrokovice.cz. Poté proběhne posouzení realizovatelnosti návrhů a následně veřejné hlasování. Vítězné projekty jsou vždy realizovány v následujícím roce. „Z prvního ročníku tak byla loni například vybudována opičí dráha u městské sportovní haly na Baťově, workoutové hřiště v Kvítkovicích, dětské hřiště u školky na Trávníkách, nebo veřejné osvětlení v ulici Milíčova. Letos nás čeká realizace psího hřiště na Trávníkách, doplnění parkovacích míst u Domu s pečovatelskou službou Kvítkovice, instalace cylkomyček u cyklostezek
a chytré lavičky na náměstí. Každý ročník přinese vždy něco nového. Může se stát, že navržený projekt v hlasování neuspěje, ale stane se pro nás inspirací k jeho realizaci jinou cestou. ‚POHNI městem!‘ je jedinečná příležitost pro všechny, aby se zapojily do utváření podoby města. Lidé mohou říct, co jim chybí a díky projektu a veřejnému hlasování je také velká pravděpodobnost, že se jejich návrh zrealizuje. Proto vyzýváme širokou veřejnost, aby se zapojila a řekla, co bychom mohli společnými silami posunout vpřed,“
uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 23.3.2023 / 23.3.2023

Líbí se?

 44% |  56%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 623


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém