Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Dětský pavilon otrokovické polikliniky prošel rozsáhlou rekonstrukcí

Nabídnout malým pacientům i jejich rodičům prostředí, ve kterém se budou cítit příjemně a zároveň zde najdou vše potřebné. Plán, který si vytyčil Pavel Javora, jednatel městské polikliniky v Otrokovicích se podařilo realizovat za necelých pět měsíců. Na pokrytí nákladů rekonstrukce ve výši 2,9 milionů korun se významně podílelo město Otrokovice.
poliklinika
 

 
 

Dětský pavilon navazuje na již realizovanou rekonstrukci sociálního zázemí v hlavní budově polikliniky. „Nemohli jsme opomenout lékaře a pacienty na dětském pavilonu. Chtěl jsem udělat rekonstrukci pořádně, a najít pro tento úkol architekta či designéra, který bude řešit novou, dětem přátelskou, podobu interiérů v moderním stylu na odpovídající úrovni,“ vysvětlil Pavel Javora.  Prostory dětského pavilonu byly totiž v původním stavu ještě dle projektu z přelomu 70. a 80. let. „Rekonstrukci si tedy opravdu zasloužily,“ dodal Javora. Rekonstrukcí prošla příchozí chodba a schodiště, společné prostory čekáren dětského pavilonu i sociální zázemí pro veřejnost i pro lékaře. „Myšlenkou  bylo vytvořit takové místo, které bude pro děti příjemné a uklidňující. Prostor, který nebude připomínat klasickou čekárnu u doktora a bude tak trošku pohádkový. Hlavním motivem je tapeta velryby, která je pomyslným strážcem dětí. Barevnost je laděna do jemných pudrových tónů růžové, zelené a modré proložené bronzovými prvky. V návrhu jsou použity odolné materiály v moderním, ale nadčasovém designu. Na podlahu jsem navrhla  intuitivní navigační systém, který pacienty navede k příslušné ordinaci. Věřím, že malí pacienti i doktoři se budou v tomto prostoru cítit příjemně a bude jim dlouho dělat radost,“ uvedla interiérová designérka Kristýna Jandíková.

Aby se děti v nových prostorech cítily ještě příjemněji, přizval jednatel polikliniky ke spolupráci také místní ZUŠ. Výtvory jejích žáků ozdobí chodby.  „Malby, kresby a rytiny žáků ZUŠ rozzáří dosud stroze působící interiéry vstupních prostor polikliniky,“ míní Pavel Javora.

„V posledních dvou letech se na poliklinice udělala spousta práce. Zcela zásadní byla jedna z posledních investičních akcí, díky které prošlo kompletní proměnou sociální zázemí na hlavní budově. V okolí polikliniky přibyla parkovací místa. Lidé se zde lépe vyznají díky přehlednému informačnímu systému a vše pohodlně zjistí i na nových webových stránkách. V neposlední řadě přibylo také vybavení prostor lékárny Wi-Fi připojením pro snadnější vyzvedávání e- receptů. Na polikliniku se podařilo přivést i nové lékaře, odborníky, kteří pomáhají lidem v oblasti fyzioterapie, ortopedie a dalších. Kvituji, že městská poliklinika reaguje na potřeby svých klientů z řad veřejnosti i lékařů. Podařená rekonstrukce dětského pavilonu je toho důkazem,“ pochválil vedení polikliniky místostarosta města Otrokovice Ondřej Wilczynski, který má v gesci městské obchodní společnosti.   

 

Odkazy

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.11.2021 / 8.11.2021

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 668


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém