Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V Otrokovicích byla zahájena mezinárodní konference Enersol

Do Otrokovické BESEDY se sjelo na 160 účastníků dvoudenní Mezinárodní konference ENERSOL, která se zabývá tématy obnovitelných zdrojů energie, snižování energetické náročnosti, omezování uhlíkové stopy a hospodaření s vodou a odpady. Témata v netradičním podání zpracovali žáci z Česka, Slovenska, Rakouska, Německa a Slovinska.
enersol
 

 
 

Projekt je součástí programu podpory talentovaných žáků středních škol a popularizace technických oborů. Záštitu projektu ENERSOL poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí.

Cílem konference je podpořit vzdělávání v oblasti obnovitelných zdrojů energie, energetických úspor, omezování emisí a hospodaření s vodou a odpady formou prosazování šetrných technologií a úspor k ochraně životního prostředí. Projekt usiluje o mezinárodní spolupráci a vytvoření podmínek pro sdílení znalostí a zkušeností mezi žáky partnerských zemí.

Významným přínosem projektu je úzká spolupráce žáků s firemní sférou a vysokými školami, kdy dochází k přímému propojování teoretických znalostí s praxí. Projekt s téměř dvacetiletou tradicí má i podporu města Otrokovice. „Konference Enersol je jedinečná hned v několika ohledech. Studenti se musí propracovat se svými projekty od regionálních až po mezinárodní kolo. Jejich práce musí projít posouzením a řadou konzultací nejen s kantory, ale i odborníky z praxe. Při mezinárodním kole jsou práce prezentovány v angličtině a dochází tak také k posilování jazykových kompetencí. V neposlední řadě musí svou práci obhájit před porotou i přítomným publikem. Kombinaci všech těchto faktorů vnímám jako velmi důležitou a cenou nejen pro další vzdělávání, ale i pro následné pracovní uplatnění. Jsem velmi ráda, že právě Otrokovice mají možnost být součástí tohoto projektu,“ zmínila otrokovická starostka Hana Večerková. Konference se účastnil i ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Gazdík, který hned úvodu zmínil důležitost motivace studentů k environmentálnímu vzdělávání, díky které může vzniknout vlastní aktivita a zájem o danou problematiku. Právě propojení s praxí je v tomto ohledu nenahraditelná. To potvrdil i Libor Láznička, jednatel společnosti Continental Barum, a zmínil, že prolínání praxe se vzděláváním je důležitá na všech úrovních již od mateřských škol prostřednictvím vhodných her. Na dalších úrovních pak pořádáním soutěží a výzev. Účastníci konference mají možnost exkurze ve společnosti Continental Barum v rámci doprovodného programu. Připravena je pro ně také prohlídka muzea Harley Davidson v Otrokovicích, návštěva Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, prohlídka Experimentária Střední průmyslové školy Otrokovice a science show.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 21.4.2022 / 21.4.2022

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2009


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém