Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Další část Revitalizace sídliště Trávníky je téměř u konce

Nainstalovat mobiliář a dokončit finální dopadovou vrstvu na hřištích zbývá k dokončení druhé části realizace projektu Regenerace panelového sídliště Trávníky. Ten radnice spustila v roce 2022 a rozdělila jej do několika etap. Druhá část první etapy je nyní před dokončením.
travniky
 

 
 

Další etapa prací realizovaných od září na Trávníkách se nejvíce dotýká ulice Kpt. Jaroše. Kromě nových parkovacích míst a obnovy komunikací zde vzniklo také nové sportoviště. Z městského rozpočtu si akce vyžádá 14,3 mil. korun. „Na ulici Kpt. Jaroše byla podélná parkovací stání nahrazena 23  kolmými místy. Dokončen je také nový asfaltový povrch komunikace, dláždění chodníků včetně vstupů do jednotlivých vchodů bytového domu,“ uvedl Aleš Doležel z Odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice s tím, že tři vchody navazující na centrální parkoviště zatím opraveny nejsou, protože se s jejich revitalizací počítá v rámci dalších etap regenerace sídliště a budou provedeny jako jeden celek.    

Kompletní proměnou prošlo dětské hřiště, které aktuálně čeká na lepší klimatické podmínky, aby mohla být dokončena finální dopadová pryžová vrstva. „Zatímco na jedné straně ulice je hřiště zejména pro menší děti s řadou průlezek, na tomto místě jsme mysleli na ty starší. Po řadě bouracích prací zde vzniklo multifunkční hřiště pro zejména míčové sporty, které má dostatečně vysoké oplocení, aby míč neutíkal mimo vyhrazenou plochu. Kromě toho, že je to pohodlnější pro samotné hráče, je to i bezpečnostní prvek, kdy se míč nedostane na nedalekou vozovku s parkovištěm. Kromě toho zde budou moci lidé využívat nové workoutové hřiště, po kterém často volali při našich společných setkání a jeho potřeba vyplynula i z dotazníků, které byly rozesílány, před zahájením regenerace sídliště,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Projekt Regenerace panelového sídliště Trávníky je rozdělen celkem na osm etap. Výsledkem by mělo být až 300 nových parkovacích míst, zrekonstruované chodníky, dětská hřiště, sportoviště i zeleň v okolí. „Sídliště ve městě jsou přestárlá a čím dál více se začínají projevovat zejména kapacitní nedostatky v dopravním řešení. Jen od roku 2018 přibylo ve správním obvodu Otrokovic přes 8 000 nových vozidel. V samotných Otrokovicích je jich evidováno přibližně 12.300. To je třeba řešit, ale koncepčně, systematicky, s ohledem na další kroky v celém území. Proto i projekt regenerace panelového sídliště Trávníky řeší celou lokalitu nejen z pohledu dopravy, ale také veřejných ploch pro odpočinek i zábavu. Postupně tak přidáváme dílek za dílkem v pomyslné skládačce tvořící celkový obraz města,“ uzavřela otrokovická starostka Hana Večerková.

 

 

 

 

Další informace:                                              

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 16.2.2024 / 16.2.2024

Líbí se?

 58% |  42%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2884


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém