Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Městská policie stráží veřejný pořádek

Jako velmi prozíravé se ukázalo umístění jedné z nových kamer městského kamerového dohlížecího systému, která byla v létě instalována v blízkosti sběrného dvoru na Štěrkovišti. Od té doby sem jezdí strážníci městské police často. Lidé stále odkládají odpad v době, kdy je zavřeno. Nejednou odhalili i případy, kdy se do sběrného dvora někdo dobýval násilím.
znak MPO
 

 
 

V okolí sběrných dvorů bylo za poslední týden rušno. Odložit matrace a další objemný odpad z domu přišli dva muži ke sběrnému dvoru na Štěrkovišti. „Podezřelého dění na jedné z obsluhovaných kamer si všiml dozorčí městské policie a na místo povolal hlídku. Ta na oba muže udeřila a poučila je o správném ukládání odpadu. Muži rychle reagovali a tvrdili, že si sem věci pouze odložili, a jakmile se sběrný dvůr otevře, přijdou vše řádně vyhodit. Za dohledu strážníků se tak nakonec i stalo,“ uvedl ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus. Jako vzpomínku na nesprávně uložený odpad si muži odnesli stránku z pokutového bloku a na místě nechali zaplacenou dvousetkorunu.

O několik hodin později, po setmění, se do téhož sběrného dvoru dobýval muž, který hledal, zda v kontejnerech nenajde něco, co by dále využil či zpeněžil. Se vstupem do sběrného dvora si nedělal starosti a překonal dřevěné oplocení uzamčeného objektu. Po příjezdu strážníků městské policie, která muže ztotožnila, byla na místo povolána k prošetření i Policie ČR. Vzhledem k tomu, že pachatel u sebe neměl hotovost, byla celá věc postoupena příslušnému správnímu orgánu k dořešení. To muže neodradilo od toho, aby ve svém snažení pokračoval dál. Přesunul se ke sběrnému dvoru v ulici Nerudova. Zde si ho však všiml občan, který informoval městskou policii, a celá situace se opakovala. „Strážníci v průběhu služby řeší řadu případů, kdy se situace opakují. Musí tak stále dokola občanům připomínat jejich práva a především povinnosti. Neřeší jen situace, kdy jsou voláni ke konkrétním případům, ale díky znalosti místních poměrů reagují operativně na dění kolem sebe. Díky osobním znalostem tak v poslední době strážníci zjistili například osobu v celostátním pátrání, kterou předali Policii ČR,“ doplnil jeden z případů Tomáš Gromus. 

 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 19.10.2022 / 19.10.2022

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2863


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém