Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Na Baťově je nová opičí dráha – vznikla jako jeden z projektů POHNI městem

Vyblbnout se a užít si zábavu mohou nově dospělí i děti u městské sportovní haly na Baťově. Vystavěna zde byla opičí dráha, kterou v loňském roce lidé navrhli a hlasováním vybrali k realizaci v rámci projektu „POHNI městem“.
opici draha
 

 
 

Instalované prvky procvičí celé tělo, zaměřeny jsou ale především na rovnováhu. Nejen děti si tak mohou vyzkoušet balanční klády, kladinu pevnou i zavěšenou, lano visuté i se závěsnými madly, ručkovací madla, lano ve tvaru „V“ i horizontální a houpací síť. Do přírodního prostředí v blízkosti sportovní haly byly zvoleny odpovídající materiály. „Hřiště je z akátového dřeva, které je výjimečné svým vzhledem i vlastnostmi. Akát je jednou z nejtvrdších, a tedy i nejodolnějších domácích dřevin. Výhodou také je, že oproti jiným dřevinám po vyschnutí na povrchu netvoří třísky,“ popsal Jakub Tesař z odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice s tím, že nosné konstrukce herních prvků jsou z akátových kůlů o průměru 120 – 250 mm. Lanové prvky a sítě jsou vyrobeny z lan s více pramenným ocelovým jádrem opleteným přízí. Opičí dráhu si mohou vyzkoušet všechny věkové kategorie, jelikož nosnost každého z prvků je 130kg. Celkové náklady herních prvků a zatravňovacích rohoží jsou 432 tisíc korun.

Opičí dráha je třetí investicí, která byla letos realizována díky projektu „POHNI městem“. Na jaře se z nových herních prvků těšily děti v mateřské škole na Trávníkách, v létě bylo dokončeno nové workoutové hřiště a venkovní posilovna v Kvítkovicích na ul. Padělky. Z loňského roku tak k realizaci zbývá jen osvětlení v ulici Bařinky, které bude hotové do konce podzimu.

Možnost podílet se na tzv. participativním rozpočtu a zapojit se do utváření podoby města měli občané Otrokovic v loňském roce poprvé. Projekt se setkal se zájmem veřejnosti a tak pokračuje i v letošním roce. Každá ze čtyř místních částí má každý rok k dispozici 500 tisíc korun. Do tohoto limitu mohou lidé navrhovat projekt, který bude následně zařazen do veřejného hlasování. Loni lidé nakonec vybírali z 12 návrhů, letos šlo do hlasování 9 projektů. Po sečtení všech hlasů bude o vítězných návrzích jasno v půlce října.

„Realizované návrhy jsou pro občany signálem, že má smysl přemýšlet nad tím, co jim ve městě chybí. Vidí, že mohou ovlivnit místo, kde žijí a to je přesně smysl celého projektu a našeho snažení. Chceme, aby lidé nebyli lhostejní ke svému okolí a tvořili jej spolu s námi. Může se stát, že navržené projekty jsou mimo finanční limit. Pokud jsou ale smysluplné, necháváme si je jako inspiraci a lidé se jejich realizace mohou dočkat třeba v rámci jiných investičních akcí města. Jsme rádi, že se lidé zapojují a už teď mohou přemýšlet, co by navrhli v příštím roce. S ‚POHNI městem‘ totiž hodláme pokračovat,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 3.10.2022 / 3.10.2022

Líbí se?

 50% |  50%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2858


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém